inloggen energiedashboard
 

Als jij gas gebruikt, compenseren wij de CO2 uitstoot. Wel zo eerlijk.

Als je doucht, of de verwarming aanzet, verbruik je gas. Daar komt CO2 bij vrij. Helaas kan dat (nog) niet anders, maar we hebben er iets op gevonden. Wij ondersteunen namelijk diverse projecten wereldwijd die de COuitstoot terugdringen en daarnaast ook nog eens de lokale communities vooruit helpen. 

Zonne-energie in China

China heeft grote ambities om klimaatverandering en luchtvervuiling tegen te gaan. In 2016 is het aantal geïnstalleerde zonnepanelen verdubbeld! Desondanks levert zonne-energie slechts 1 procent van de totale elektriciteitsproductie. Powerpeers ondersteunt het Qinghai Solar PV project, waardoor China jaarlijks 27 ton minder CO2 uitstoot. Wanneer jij gas verbruikt, dan compenseren wij samen de CO2 uitstoot daarvan! 

Zonne-energie in India

Zonne-energie is in opmars. Zowel in omvang als in diversiteit. Powerpeers steunt het Godawari Solar Thermal project in India, het grootste project in Azië dat werkt met geconcentreerde zonne-energie en zonne-warmte. De investering in deze duurzame energie-installatie was zo'n 150 miljoen euro. Wanneer jij gas verbruikt, dan levert powerpeers een bijdrage aan dit project en maken we samen energie duurzaam!

Windenergie op Aruba

Aruba staat bekend als perfecte surf plek. Maar er wordt veel meer gedaan met de wind op dit eiland. Met 5.000 winduren per jaar is Aruba namelijk een wereldleider in windenergie. Er is een derde en zelfs een vierde windpark in ontwikkeling. Windpark Vader Piet voorziet in bijna 20% van de elektriciteitsbehoefte van Aruba. Als jij gas afneemt bij powerpeers, ondersteunen wij samen de duurzaamheid op Aruba.