Energiebespaartips van Rosalie

22 november 2023

Energiebespaartips van Rosalie

Afval scheiden, recyclen, groene energie, LED-verlichting in huis en elektrisch rijden. Dat vinden Rosalie en haar partner belangrijk. In 2018 kochten ze een huis met zonnepanelen en werden ze klant bij Powerpeers. Ze zijn ruim 5 jaar tevreden Powerpeers klanten. Waarom kozen ze voor Powerpeers en hebben ze nog energiebespaartips?

Een nieuwbouw woning in Bodegraven voorzien van groen gemak

Rosalie reageerde enthousiast op onze oproep toen wij Powerpeers klanten vroegen of ze mee wilden doen aan een fotoshoot. Begin september gingen we bij haar langs om een paar gave foto’s te maken. We kregen ook een rondleiding in en om het huis. Wat we zagen was een heel fijn huis, met een gezellige tuin en op het dak lagen zonnepanelen. Tijdens de rondleiding stelden we Rosalie nog enkele vragen over hun keuze voor Powerpeers.

Waarom heb je voor Powerpeers gekozen?

Het feit dat de groene energie uit Nederland komt en dat Powerpeers de mogelijkheid heeft om energie te delen sprak ons erg aan. Dat was op het moment van kiezen uniek in de energiemarkt. Daarnaast zijn de teruglevertarieven erg interessant en vonden we de website mooi en goed werken.

Wat heef ervoor gezorgd dat je zonnepanelen hebt aangeschaft?

Deze waren inbegrepen bij onze woning.

Wat betekent duurzaamheid voor jou?

Afval scheiden, recyclen, groene energie, LED verlichting in huis, bewust omgaan met energieverbruik en elektrisch rijden. En natuurlijk in het algemeen bewust omgaan met de aarde en het milieu.

Wat is er voor jou veranderd sinds de energiecrisis?

In principe gingen wij altijd al bewust om met ons energieverbruik, maar sinds de energiecrisis letten wij nog een beetje extra op. Onze tip: zet verlichting en apparatuur, die je niet gebruikt, uit. En gebruik tijdschakelaars.

Welke volgende groene stap wil jij nog zetten?

Nog een aantal zonnepanelen extra en een tweede elektrische auto aanschaffen. Dan rijden we met het hele gezin elektrisch.

Wat mis je nog bij Powerpeers?

Een goede app die inzage geeft in het aantal Watt dat is verbruikt/opgewekt.