Goed nieuws! We hebben een nieuw energiedashboard Neem een kijkje

Contracten & voorwaarden en de prijsopbouw van je energiekosten

Op deze pagina vind je een overzicht van de verschillende contracten en voorwaarden samen met een overzicht van de prijsopbouw van je energiekosten.

Contracten

Variabel contract

Bekijk de voorwaarden hieronder.

Stroom Stroom en CO2-gecompenseerd gas Stroom en 25% groen gas Stroom en 100% groen gas

Modelcontract

Bekijk de voorwaarden hieronder.

Stroom Stroom en CO2-gecompenseerd gas

Vast contract 1 en 3 jaar

Bekijk de voorwaarden hieronder.

Stroom Stroom en CO2-gecompenseerd gas Stroom en 25% groen gas Stroom en 100% groen gas

Voorwaarden

De algemene voorwaarden zijn de afspraken die zijn opgesteld samen met de Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis en Energie-Nederland (de brancheorganisatie voor energiebedrijven). Deze voorwaarden gelden wanneer je via Powerpeers elektriciteit en/of gas geleverd krijgt.

In de kwaliteitscriteria staat welke service je van ons mag verwachten. We staan voor je klaar om je te helpen. Heb je een vraag? WhatsApp ons op 06 115 200 44, bel ons op 020 220 2300 of mail naar service@powerpeers.nl.

Heb je een energiecontract met welkomstkorting? Dan vind je hier de actievoorwaarden welkomstkorting. Heb je een energiecontract met verlengkorting? Dan vind je hier de actievoorwaarden bij verlenging.

Als je klant bent van Powerpeers of gebruikmaakt van onze website dan leggen we een aantal gegevens van je vast. Dit lichten we toe in ons Privacy statement.

Ondanks alle inspanning kan het voorkomen dat je niet tevreden bent over Powerpeers. Wij willen dat graag weten zodat we ons best kunnen doen dit voor je op te lossen. Lees hier meer over de klachten en geschillenprocedures.

Powerpeers houdt zich aan de Gedragscode Slimme Meters bij het verwerken van meetgegevens die verkregen zijn uit slimme meters. Hiervoor hebben wij de Verklaring Naleving Gedragscode Slimme meters.

Concreet houdt dit in dat wij consumenten goed voorlichten, op een goede en eerlijke manier benaderen en een wisseling van leverancier voor de consument op een zo goed mogelijke manier afwikkelen.

De prijsopbouw van je energiekosten

Je betaalt maandelijks je energieprijs aan ons, en wij zorgen ervoor dat de netbeheerder en de overheid hun deel krijgen. Het termijnbedrag dat je aan ons betaalt bestaat uit drie onderdelen:

  • Energieleverancier: ongeveer 44% van je energierekening bestaat uit de variabele kosten voor stroom en/of gas, en de vaste kosten voor het platform en de dienstverlening van Powerpeers.
  • Overheidsheffingen en belasting: nog eens 37% van je energierekening gaat naar de overheid in de vorm van energiebelasting en btw.
  • Netbeheerkosten: ongeveer 19% is voor de netbeheerder voor het gebruikmaken van het energienetwerk. Wat deze kosten inhouden, lees je hieronder.

Vaste leveringskosten

Voor het online platform en de dienstverlening van Powerpeers betaal je vaste leveringskosten, onafhankelijk van hoeveel energie je verbruikt. Dit noemen we ook wel vastrecht.  De vastrecht kosten zijn:

Vast contract 1 en 3 jaar: stroom € 0,328438 per product per dag, gas € 0,295562 per product per dag.

Modelcontract: stroom: € 0,394192 per dag per product per dag (vanaf 1 juli 2024: € 0,492822), gas: € 0,295562 per product per dag.

Variabel contract stroom: € 0,394192 per product per dag, gas: € 0,295562 per product per dag.

De prijzen zijn incl. 21% btw en onafhankelijk van hoeveel energie je verbruikt.

Overheidsheffingen en btw

Er zijn verschillende soorten overheidsheffingen en belastingen die iedereen betaalt:

  • Energiebelasting en Opslag duurzame energie. Met deze heffingen wil de overheid dat iedereen zuiniger omgaat met energie en tegelijk investeringen in duurzame energie stimuleren. Hoe meer energie je verbruikt, des te meer heffingen je betaalt.
  • De Vermindering Energiebelasting is er voor huishoudens en bedrijfspanden. Powerpeers verrekent dit automatisch met je maandbedrag.
  • Over alle tarieven, met uitzondering van de terugleververgoeding, betaal je 21% btw.

Netbeheer: kosten voor het energienetwerk

Ieder huishouden betaalt een vast bedrag per maand voor de netbeheerkosten. Hieronder vallen het onderhoud van het netwerk (bijvoorbeeld kabels en leidingen), het energietransport en gebruik van de energiemeters. Dit bedrag zit in je maandbedrag en draagt Powerpeers af aan jouw netbeheerder.

Het tarief dat je betaalt, hangt af van waar je woont en het type aansluiting dat je hebt. Je vindt dit capaciteitstarief op je contractbevestiging. Dit is een pdf-document dat je per e-mail van ons hebt ontvangen bij je aanmelding.

Terugleveren en salderen

Heb je zonnepanelen? Dan betaal je alleen voor de stroom die meer verbruikt dan je opwekt. We strepen de teruggeleverde stroom weg met je stroomverbruik, tegen hetzelfde tarief. Dit heet salderen. Het salderingstarief is dus hetzelfde als het totale leveringstarief inclusief overheidsheffingen en btw.

Lever je meer stroom terug dan je zelf verbruikt? Dan krijg je een terugleververgoeding. De hoogte van de terugleververgoeding hangt af van welk contract je hebt en vind je hier.

Vaste terugleverkosten voor klanten met zonnepanelen

We brengen vaste terugleverkosten in rekening als je meer stroom teruglevert dan je op dat moment verbruikt. Op de pagina vaste terugleverkosten vind je informatie voor wie dit geldt en wanneer je terugleverkosten betaalt. Een overizcht van de terugleverschalen vind je hier.

CO2-compensatieprojecten

Bij Powerpeers compenseren we jouw CO2-uitstoot bij het verbruik van gas. Je krijgt standaard CO2-gecompenseerd gas met het Gold Standard certificaat. Hiermee steunen we wereldwijd projecten die de uitstoot van het gasverbruik verminderen, bijvoorbeeld een windpark. Bekijk hier de CO2-compensatieprojecten waar we aan bijdragen.

Staffelverdeling energiebelasting

De energiebelasting is afhankelijk van je verbruik. Dit wordt de staffelverdeling energiebelasting genoemd. Hieronder staat aangegeven welke energiebelasting je betaalt bij de welke hoeveelheid verbruik.

Stroom kWh Energiebelasting
0 – 2.9000,131648
2.901 – 10.0000,131648
10.001 – 50.0000,109348
Gas m3Energiebelasting
0 – 1.0000,705442
1.001 – 170.0000,705442

Persoonlijk contact met onze klantenservice

Ben je benieuwd naar je verbruik of wil je een wijziging doorgeven? Log dan in op je energiedashboard.

Stuur een e-mailStuur een e-mail

Snel gestuurd en altijd een persoonlijk antwoord.

service@powerpeers.nl
WhatsappWhatsapp

Stel je vraag eenvoudig via WhatsApp.

Stuur een bericht
BellenBellen

Onze collega’s staan je graag te woord (maandag t/m vrijdag 09:00 – 15:00 uur).

020 22 02 300