inloggen energiedashboard
 

Energietarieven & voorwaarden

Duurzame energie gebruiken of delen? Powerpeers brengt mensen die zonne-energie willen afnemen en mensen die zelf stroom opwekken samen. Bekijk hier welke mogelijkheden wij bieden, de bijbehorende tarieven en waar je precies voor betaalt als je stroom en gas gebruikt.

De Powerpeers productvoorwaarden en tarieven

Samenstroom

Heb je zelf geen zonnepanelen, maar wil je toch gebruik maken van 100% duurzame energie uit Nederland? Met Powerpeers Samenstroom kan dit! De voordelen:

 • kies zelf van welke energiebronnen jij stroom afneemt
 • stap moeiteloos volledig over op groene energie

Tarievenblad vanaf juli 2017
Contractvoorwaarden

bereken nu mijn maandbedrag

Opwekkersstroom

Heb jij zonnepanelen en een slimme meter? Ga dan voor Powerpeers Opwekkerstroom! De voordelen:

 • saldering: betaal alleen voor de stroom die je netto gebruikt (teruggeleverde stroom wordt afgetrokken van je stroomverbruik)
 • ontvang €0,04 extra voor elke kWh die je via ons platform deelt met anderen (oplopend tot zo’n €50 extra per jaar bovenop je salderingsvergoeding!)
 • kies je eigen opwekkers waar jij, bijvoorbeeld ’s nachts, stroom van krijgt

Tarievenblad vanaf juli 2017
Contractvoorwaarden

bereken nu mijn maandbedrag

Gas met CO2-compensatie

Powerpeers biedt volledig CO2 gecompenseerd gas. Dus als jij je huis verwarmt, kookt, of een douche neemt, zorgen wij dat de COuitstoot gecompenseerd wordt. Wij ondersteunen namelijk diverse projecten wereldwijd die de COuitstoot terugdringen en daarnaast ook nog eens de lokale communities vooruit helpen.

Tarievenblad vanaf juli 2017
Contractvoorwaarden

bereken nu mijn maandbedrag

Meer weten over de opbouw van je energiekosten

Het is natuurlijk super dat je overweegt om je bij Powerpeers aan te sluiten voor 100% duurzame energie. Maar wil je graag meer weten over hoe je energiekosten bij Powerpeers zijn opgebouwd? We hebben het een en ander voor je op een rijtje gezet!

Energiekosten zijn bij een gemiddeld gebruik in drie posten op te delen, namelijk:

 • ongeveer 40% van je energiekosten is voor je energieleverancier, in dit geval jouw gekozen opwekkers op het online platform en Powerpeers energiebronnen 
 • nog eens 40% van je energierekening gaat naar de overheid in de vorm van heffingen en belastingen (btw)
 • ongeveer 20% is voor netbeheerkosten voor het gebruikmaken van het energienetwerk

 

 

Powerpeers

Variabele leveringskosten: het Powerpeers tarief

De tarieven bij Powerpeers zijn €0,19 per kWh stroom en €0,58 per m³ gas (afgerond, inclusief btw). Dit tarief betaal je voor de hoeveelheid Nederlandse groene stroom en gas die je verbruikt. Dus: hoe meer energie je verbruikt, des te meer je betaalt. Onafhankelijk van welke opwekker je kiest, betaal je ditzelfde lage tarief. Bekijk hieronder hoe het Powerpeers tarief is opgebouwd.

 

 

Terugleveren en salderen

Heb je zonnepanelen? Dan betaal je alleen voor de stroom die je netto verbruikt: we trekken de teruggeleverde stroom dus af van je stroomverbruik. Dit is de salderingsregeling. Deel je ook je zonne-energie? Dan krijg je van ons €0,04 voor iedere kWh die je deelt, bovenop de saldering! Lees meer over de voordelen die wij aan iedereen bieden die zonne-energie deelt via Powerpeers.

Vaste leveringskosten voor het online Powerpeers platform

Voor het online platform en de dienstverlening van Powerpeers zijn de kosten €6,99 per maand (per product, inclusief btw), onafhankelijk van hoeveel energie je verbruikt. Dankzij jouw bijdrage kunnen we het online platform blijven verbeteren en daarmee Nederland samen steeds een beetje duurzamer maken!

Netbeheer: kosten voor het energienetwerk

Om energie te kunnen delen, gebruikt Powerpeers het bestaande stroomnetwerk. Voor onderhoud van het netwerk (bijvoorbeeld kabels en leidingen), het energietransport en gebruik van de energiemeters betaalt ieder huishouden een vast bedrag per maand. Dit bedrag zit in je maandbedrag en draagt Powerpeers af aan jouw netbeheerder.

De tarieven zijn €18 tot €22 per maand voor stroom (inclusief btw) en €12 tot €16 per maand voor gas (inclusief btw). De hoogte van deze tarieven verschillen per gebied. Je vindt het tarief voor jouw regio in het kostenoverzicht bij je aanmelding, in je Powerpeers energiedashboard en in de e-mail die je na aanmelding van ons ontvangt.

Overheidsheffingen en btw

Er zijn verschillende soorten overheidsheffingen en belastingen die iedereen betaalt:

 • Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie. Met deze heffingen wil de overheid dat iedereen zuiniger en efficiënter omgaat met energie. De tarieven zijn €0,11 per kWh stroom en €0,27 per m³ gas. Dus: hoe meer energie je verbruikt, des te meer heffingen je betaalt.
 • De Vermindering Energiebelasting is er voor huishoudens en bedrijfspanden. Je krijgt van de overheid elke maand €31,11 terug. Powerpeers verrekent dit automatisch met je maandbedrag.
 • Over alle tarieven betaal je btw van 21%.

 

Overige voorwaarden en gedragscodes

De algemene voorwaarden zijn de afspraken die zijn opgesteld samen met de Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis en Energie-Nederland (de branche-organisatie voor energiebedrijven). Deze voorwaarden gelden wanneer je via Powerpeers elektriciteit en/of gas geleverd krijgt. 

In de kwaliteitscriteria staat welke service je van ons mag verwachten. We staan voor je klaar om je te helpen. Heb je een vraag? WhatsApp ons op 06 112 05 220, bel ons op 020 220 2300 of mail naar service@powerpeers.com.

Heb je een energiecontract met welkomstkorting? Dan vind je hier de actievoorwaarden bij welkomstkorting.

Op het gebruik van onze onze website en diensten (bijvoorbeeld het energiedashboard) zijn een aantal gebruiksvoorwaarden van toepassing.

Als je klant bent van Powerpeers of gebruik maakt van onze website of app, dan leggen we een aantal gegevens van je vast. Dit lichten we toe in de Privacyverklaring

Ondanks alle inspanning kan het voorkomen dat je niet tevreden bent over Powerpeers. Wij willen dat graag weten zodat we ons best kunnen doen dit voor je op te lossen. Lees hier meer over de klachten en geschillenprocedures.

Powerpeers houdt zich aan de Gedragscode slimme meter bij het verwerken van meetgegevens die verkregen zijn uit slimme meters. Hiervoor hebben wij de verklaring naleving gedragscode slimme meters

Powerpeers past de Gedragscode consument en energieleverancier 2015 toe. Dit houdt in dat wij consumenten goed voorlichten, op een goede en eerlijke manier benaderen en een wisseling van leverancier voor de consument op een zo goed mogelijke manier afwikkelen.