CO2-compensatieprojecten

Bij Powerpeers krijg je standaard CO2-gecompenseerd gas. Als je kiest voor CO2-gecompenseerd gas dan compenseren we jouw CO2-uitstoot door wereldwijd duurzame projecten te ondersteunen. Zo zet je een groene stap voorwaarts en draag je bij aan een betere wereld.

CO2-compensatieprojecten

Start hier jouw groene stap voorwaarts

100% groene stroom
100% groene stroom
Samen energie delen
Samen energie delen
Inzicht in je verbruik
Inzicht in je verbruik

Wat is CO2-gecompenseerd gas?

Als jij thuis gas gebruikt, komt er CO2 vrij. Deze CO2-uitstoot is schadelijk voor het milieu. Daarom krijg je bij Powerpeers standaard CO2-gecompenseerd gas. Dit is aardgas, waarvan wij jouw CO2-uitstoot die vrijkomt bij de verbranding compenseren door wereldwijd projecten te steunen. Hiervoor heeft Powerpeers CO2-emissierechten van het Gold Standard keurmerk. Lees hieronder meer over de projecten die wij steunen en wat het keurmerk inhoudt.

Wat is CO2-gecompenseerd gas?
Windpark Mokla Rajasthan

Windpark Mokla Rajasthan

Het windpark Mokla Rajasthan in India heeft als voornaamste doel het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Dit gebeurt door het gebruik van windenergie voor de opwek van stroom. De opwek van stroom op het windenergiepark is gelijkwaardig aan dezelfde hoeveelheid stroomopwek uit fossiele brandstoffen.

Wanneer jij gas verbruikt, dan compenseren wij samen de CO2-uitstoot met het windpark Mokla Rajasthan in Mokla.

Pavagada zonnepark in Karnataka

In India zijn veel fossiele brandstofcentrales. Het zonnepark in Karnataka wekt groene stroom op via zonne-energie. Hiermee worden de dorpen Kyataganacherlu, Valluru, Balasamudra, Rayacherlu in Karnataka voorzien van stroom. In totaal wordt 455.520 kWh in het Indiase elektriciteitsnet vervangen door groene stroom uit dit zonnepark.

Wanneer jij gas verbruikt, dan compenseren wij samen de CO2-uitstoot met het windpark Pavagada in Karnataka.

Pavagada zonnepark in Karnataka
Wat is het Gold Standard keurmerk?

Wat is het Gold Standard keurmerk?

De Gold Standard is een duurzaamheidskeurmerk voor wereldwijde CO2-reductie projecten. Deze kleinschalige klimaatprojecten zorgen voor een duurzame ontwikkeling van een bepaald gebied. Een project moet aan drie eisen voldoen: het project moet zorgen voor vermindering in CO2-uitstoot, er moeten lokale partijen bij het project betrokken zijn en er moet een duurzame bijdrage zijn aan de lokale community.

Het keurmerk is een gezamenlijk initiatief van het WWF en andere internationale non-profit organisaties.

Kies ook voor CO2-gecompenseerd gas

Kies ook voor CO2-gecompenseerd gas

Wil jij ook een groene stap voorwaarts zetten? Bij Powerpeers krijg je naast CO2-gecompenseerd gas ook standaard 100% groene stroom uit Nederland. Kies nu voor een vast contract. Meld je vandaag nog aan en verzeker je de komende winter- en zomermaanden van 100% zekerheid over je energiecontract.

Veelgestelde vragen over CO2-gecompenseerd gas

Deze vragen krijgen we vaak

Ons CO2-gecompenseerd gas is Gold Standard gecertificeerd. Dit betekent dat wij de CO2-uitstoot die vrijkomt als jij thuis aardgas gebruikt, compenseren door wereldwijd duurzame projecten te ondersteunen. Bekijk hier de CO2-compensatieprojecten waar we aan bijdragen.

CO2-gecompenseerd gas is aardgas waarbij de CO2-uitstoot van het verbruik wordt gecompenseerd met CO2 compensatieprojecten in het buitenland. Bij Powerpeers bieden we nu standaard CO2-gecompenseerd gas aan. Bij Powerpeers hebben we 100% en 25% groen gas (aangevuld met 75% CO2-gecompenseerd gas). Je kiest bij ons zelf hoe groen je je gas wilt hebben.

Groen gas wordt geproduceerd met natuurlijke grondstoffen en is CO2-neutraal in gebruik. Daarmee is groen gas een duurzamer alternatief voor aardgas. Bekijk ons groen gas aanbod.

Groen gas is een duurzamer alternatief voor aardgas. Dit gas is gemaakt van verschillende natuurlijke grondstoffen, zoals mest, slib en gft-afval. Bij Powerpeers hebben we 3 soorten gas: 100% groen gas, 25% groen gas (aangevuld met 75% CO2-gecompenseerd gas) en CO2-gecompenseerd gas (dit leveren we standaard). De CO2-uitstoot compenseren we door wereldwijd duurzame projecten te ondersteunen. 

Let op: het aanbod van groen gas in Nederland is op dit moment nog heel klein. Daarom bieden we tijdelijk geen 25% of 100% groen gras aan, tenzij je dit al bij ons afneemt. Vanaf mei bieden we bij Powerpeers weer groen gas aan aan alle klanten.

“Groen gas is in gebruik volledig CO2-neutraal, de CO2 die vrijkomt bij de verbranding is eerder opgenomen door de grondstoffen die ervoor worden gebruikt; er komt dus géén extra CO2 vrij in onze atmosfeer. Bij de productie van groen gas komt nog wel CO2 vrij, maar de totale uitstoot is aanzienlijk minder dan bij aardgas. Afhankelijk van de bron en toepassing is er tussen de 50% en 90% minder CO2 uitstoot ten opzichte van aardgas.Wij garanderen dat ons groene gas in Nederland is geproduceerd, voor 100% afkomstig is uit natuurlijke grondstoffen en gecertificeerd is door middel van garanties van oorsprong. Daarnaast streven wij ernaar dat zo veel mogelijk van deze grondstoffen zijn gecertificeerd met het NTA 8080 of het ISCC duurzaamheidskenmerk. Wij stimuleren de productie van dit gecertificeerde gas zoveel mogelijk in de afspraken die we maken met groen gas producenten.

Alle stroom die Powerpeers levert, is 100% groen en in Nederland opgewekt. Powerpeers biedt alleen windenergie, zonne-energie en waterenergie uit Nederland. Op ons stroometiket kan je zien waar onze stroom vandaan komt. Er is geen CO2 en geen kernafval vrijgekomen bij de opwek van de stroom voor Powerpeers klanten.