CO2-compensatieprojecten

Bij Powerpeers kun je kiezen voor CO2-gecompenseerd gas. Als je kiest voor CO2-gecompenseerd gas dan compenseren we jouw CO2-uitstoot door wereldwijd duurzame projecten te ondersteunen. Zo zet je een groene stap voorwaarts en draag je bij aan een betere wereld.

CO2-compensatieprojecten
100% groene stroom
100% groene stroom
Energie delen
Energie delen
Inzicht in je verbruik
Inzicht in je verbruik

Wat is CO2-gecompenseerd gas?

Als jij thuis gas gebruikt, komt er CO2 vrij. Deze CO2-uitstoot is schadelijk voor het milieu. Daarom krijg je bij Powerpeers standaard CO2-gecompenseerd gas. Wij compenseren dan jouw CO2-uitstoot door wereldwijd projecten te steunen die de uitstoot van het gasverbruik verminderen. Hiervoor heeft Powerpeers CO2-emissierechten van het Gold Standard keurmerk. Lees hieronder meer over de projecten die wij steunen en wat het keurmerk inhoudt.

Wat is CO2-gecompenseerd gas?
Windenergie op Aruba

Windenergie op Aruba

Aruba staat bekend als perfecte surfplek, maar er wordt veel meer gedaan met de wind op dit eiland. Met 5.000 winduren per jaar is Aruba de perfecte plek voor windmolens. Er is een derde en zelfs een vierde windpark in ontwikkeling. Windpark Vader Piet voorziet in bijna 20% van de elektriciteitsbehoefte van Aruba.

Wanneer jij gas verbruikt, dan compenseren wij samen de CO2 uitstoot met het Windpark Vader Piet op Aruba.

Windpark in China

Er wordt een enorm windpark gebouwd in Zhangbei County, provincie Hebei in China. Op dit park komen maar liefst 207 windturbines te staan. Het project zal naar verwachting ongeveer 438.550 MWh per jaar genereren, wat gelijk staat aan een energie opwek voor zo’n 600 Chinese gezinnen. Dit project zorgt voor lokale werkgelegenheid en draagt bij aan een beter milieu.

Wanneer jij gas verbruikt, dan compenseren wij samen de CO2-uitstoot met het Windpark in Hebei.

Windpark in China
Wat is het Gold Standard keurmerk?

Wat is het Gold Standard keurmerk?

De Gold Standard is een duurzaamheidskeurmerk voor wereldwijde CO2-reductie projecten. Deze kleinschalige klimaatprojecten zorgen voor een duurzame ontwikkeling van een bepaald gebied. Een project moet aan drie eisen voldoen: het project moet zorgen voor vermindering in CO2-uitstoot, er moeten lokale partijen bij het project betrokken zijn en er moet een duurzame bijdrage zijn aan de lokale community.

Het keurmerk is een gezamenlijk initiatief van het WWF en andere internationale non-profit organisaties.

Kies ook voor CO2-gecompenseerd gas

Kies ook voor CO2-gecompenseerd gas

Wil jij ook een groene stap voorwaarts zetten? Bij Powerpeers krijg je naast CO2-gecompenseerd gas ook standaard 100% groene stroom uit Nederland. Kies nu voor een vast contract. Meld je vandaag nog aan en verzeker je de komende winter- en zomermaanden van 100% zekerheid over je energiecontract.

Veelgestelde vragen over CO2-gecompenseerd gas

Deze vragen krijgen we vaak

Ons CO2-gecompenseerd gas is Gold Standard gecertificeerd. Dit betekent dat wij de CO2-uitstoot die vrijkomt bij de winning van aardgas compenseren door wereldwijd duurzame projecten te ondersteunen. Bekijk hier de CO2-compensatieprojecten waar we aan bijdragen. 

CO2-gecompenseerd gas is aardgas waarbij de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd met CO2 compensatieprojecten in het buitenland. Bij Powerpeers bieden we nu standaard CO2-gecompenseerd gas aan. Omdat het aanbod van groen gas in Nederland heel klein is, bieden we tijdelijk geen 25% of 100% groen gras aan, tenzij je dit al bij ons afneemt. 

Groen gas wordt geproduceerd met natuurlijke grondstoffen en is CO2-neutraal in gebruik. Daarmee is groen gas een duurzamer alternatief voor aardgas.

Groen gas is een duurzamer alternatief voor aardgas. Dit gas is gemaakt van verschillende natuurlijke grondstoffen, zoals mest, slib en gft-afval. Bij Powerpeers hebben we groen gas in 3 soorten: 100% groen gas, 25% groen gas (aangevuld met 75% CO2-gecompenseerd gas) en CO2-gecompenseerd gas (dit leveren we standaard). De CO2-uitstoot compenseren we door wereldwijd duurzame projecten te ondersteunen. 

Let op: het aanbod van groen gas in Nederland is op dit moment nog heel klein. Daarom bieden we tijdelijk geen 25% of 100% groen gras aan, tenzij je dit al bij ons afneemt. 

“Groen gas is in gebruik volledig CO2-neutraal, de CO2 die vrijkomt bij de verbranding is eerder opgenomen door de grondstoffen die ervoor worden gebruikt; er komt dus géén extra CO2 vrij in onze atmosfeer. Bij de productie van groen gas komt nog wel CO2 vrij, maar de totale uitstoot is aanzienlijk minder dan bij aardgas. Afhankelijk van de bron en toepassing is er tussen de 50% en 90% minder CO2 uitstoot ten opzichte van aardgas.Wij garanderen dat ons groene gas in Nederland is geproduceerd, voor 100% afkomstig is uit natuurlijke grondstoffen en gecertificeerd is door middel van garanties van oorsprong. Daarnaast streven wij ernaar dat zo veel mogelijk van deze grondstoffen zijn gecertificeerd met het NTA 8080 of het ISCC duurzaamheidskenmerk. Wij stimuleren de productie van dit gecertificeerde gas zoveel mogelijk in de afspraken die we maken met groen gas producenten.

Alle stroom die Powerpeers levert, is 100% groen en in Nederland opgewekt. Powerpeers biedt alleen windenergie, zonne-energie en waterenergie uit Nederland. Op ons stroometiket kan je zien waar onze stroom vandaan komt. Er is geen CO2 en geen kernafval vrijgekomen bij de opwek van de stroom voor Powerpeers klanten.