Kies voor groene energie uit Nederland

Kies voor groene energie uit Nederland

Start hier jouw groene stap voorwaarts

100% groene stroom
100% groene stroom
Energie delen
Energie delen
Inzicht in je verbruik
Inzicht in je verbruik
100% groene stroom

100% groene stroom

Bij Powerpeers krijg je standaard 100% groene stroom uit Nederland. Dat is stroom die is opgewekt uit schone energiebronnen zoals zon, water en wind. De zonne-energie die onze klanten met zonnepanelen over hebben, delen we met elkaar. Zo maken we zo goed mogelijk gebruik van de opgewekte energie. Doordat al onze groene stroom in Nederland is opgewekt, kunnen we de bron herleiden. Zo weten we zeker dat deze stroom ook écht groen is.

Onze energiebronnen

Powerpeers opwekkers
Powerpeers opwekkers

Bij ons krijg je stroom van Powerpeers opwekkers. Dit zijn klanten die met hun zonnepanelen energie opwekken, zoals Henk. Al de energie die hij opwekt maar niet gebruikt deelt hij met andere klanten. Wie weet krijg jij straks wel stroom van de zonnepanelen van Henk.

Lokale energiebronnen
Lokale energiebronnen

Bij Powerpeers hebben we ook grotere lokale energiebronnen, zoals de windmolens van de zusjes Wisse, of de zonnepanelen van Boer Bart. Ook zij delen hun schone stroom graag via ons platform. Kies in je energiedashboard van wie jij energie wilt afnemen.

Duurzame aanvulling
Duurzame aanvulling

Wekken de Powerpeers opwekkers en lokale energiebronnen op een bepaald moment niet genoeg stroom op om aan jouw vraag te voldoen? Dan vullen we het aan met groene stroom van andere duurzame bronnen, zoals een windmolenpark op zee of een waterkrachtcentrale. Zo ben je altijd verzekerd van 100% groene stroom.

Waar komt onze stroom vandaan?

Bij ons ben je altijd verzekerd van 100% groene stroom van Nederlandse bodem. En daar zijn we trots op! Schijnt de zon even niet, dan halen we onze stroom van windmolens of een waterkrachtcentrale. Er is geen CO2 en kernafval vrijgekomen bij de opwek van deze stroom. In ons stroometiket zie je precies waar onze stroom vandaan komt en welke energiebronnen zijn gebruikt.

47,6% Energie uit wind

47,6%

Energie uit wind

41,8% Energie uit zon

41,8%

Energie uit zon

10,6% Energie uit water

10,6%

Energie uit water

Peter deelt zijn energie met andere klanten

De één heeft zonnepanelen op zijn dak, zoals Peter. De ander heeft juist energie nodig. Bij Powerpeers verbinden we deze klanten met elkaar. Wekt Peter met zijn zonnepanelen meer energie op dan hij nodig heeft, dan deelt hij die met andere Powerpeers klanten. Zo verdwijnt de stroom niet meer anoniem het net in, maar maak je er andere mensen blij mee. Voor de stroom die je na saldering teruglevert, ontvang je een terugleververgoeding.

Peter deelt zijn energie met andere klanten
Wij compenseren je CO2-uitstoot

Wij compenseren je CO2-uitstoot

Als jij thuis gas verbruikt, komt er CO2 vrij. Deze CO2-uitstoot is schadelijk voor het klimaat. Bij Powerpeers compenseren we jouw CO2-uitstoot. Je krijgt standaard CO2-gecompenseerd gas met het Gold Standard certificaat. Hiermee steunen we wereldwijd projecten die de uitstoot van het gasverbruik verminderen, bijvoorbeeld een windpark op Aruba. CO2-Gecompenseerd Gas is dus eigenlijk gewoon aardgas, maar de CO2-uitstoot die vrijkomt wordt gecompenseerd.

Groen gas: een duurzaam alternatief

Groen gas is een duurzamer alternatief voor aardgas. Het is gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals mest, slib en gft-afval. Het aanbod van groen gas in Nederland is op dit moment nog heel klein. Daarom bieden we tijdelijk alleen 25% of 100% groen gas aan aan bestaande klanten die dit al bij ons afnemen.

Groen gas: een duurzaam alternatief

Meer weten over groene energie

Groen gas is een duurzamer alternatief voor aardgas. Dit gas is gemaakt van verschillende natuurlijke grondstoffen, zoals mest, slib en gft-afval. Bij Powerpeers hebben we groen gas in 3 soorten: 100% groen gas, 25% groen gas (aangevuld met 75% CO2-gecompenseerd gas) en CO2-gecompenseerd gas (dit leveren we standaard). De CO2-uitstoot compenseren we door wereldwijd duurzame projecten te ondersteunen. 

Let op: het aanbod van groen gas in Nederland is op dit moment nog heel klein. Daarom bieden we tijdelijk geen 25% of 100% groen gras aan, tenzij je dit al bij ons afneemt. 

Voordelen:

  • 100% Groene stroom uit Nederland
  • Stroom delen: de ene Powerpeer klant wekt stroom op, de ander ontvangt
  • Je kiest zelf aanvullende lokale energiebronnen en hebt keuze uit wind-, zon- en waterenergie
  • Je hebt dagelijks inzicht in je verbruik en waar jouw stroom exact vandaan komt
  • Samen zetten we een grote, groene stap voorwaarts en werken we aan een persoonlijke, transparante en duurzame energiemarkt in Nederland

Bij Powerpeers krijg je automatisch stroom van Powerpeers opwekkers – dat zijn andere Powerpeers klanten met zonnepanelen. Daarnaast kan je zelf maximaal vijf lokale energiebronnen kiezen om deze stroom aan te vullen. Dit zijn bronnen met een grotere capaciteit zoals een waterkrachtcentrale, zonnepark of boeren met een windmolen op hun land.

Alle stroom die Powerpeers levert, is 100% groen en in Nederland opgewekt. Powerpeers biedt alleen windenergie, zonne-energie en waterenergie uit Nederland. Op ons stroometiket kan je zien waar onze stroom vandaan komt. Er is geen CO2 en geen kernafval vrijgekomen bij de opwek van de stroom voor Powerpeers klanten.

Groen gas is een schoon en duurzaam alternatief voor aardgas. Aan het maken van groen gas gaat een heel proces vooraf. Allereerst wordt er van natuurlijke grondstoffen als gft-afval, slib en mest biogas gemaakt. De natuurlijke grondstoffen worden constant aangevuld en kan daardoor niet opraken in tegenstelling tot fossiele brandstoffen als olie, aardgas en steenkool. Het biogas wordt vervolgens gezuiverd en gedroogd. Na deze bewerkingen spreken we van groen gas.