Energie delen
Heb je zonnepanelen? Het beste is dan om je opgewekte stroom zoveel mogelijk zelf te gebruiken. Als je meer stroom opwekt dan je zelf nodig hebt, kun je bij ons je energie delen met andere Powerpeers klanten. Heb je zelf geen zonnepanelen? Dan ontvang je voor een deel van je energiebehoefte de stroom die door anderen is opgewekt. Zo gaan we slim om met de stroom die wordt teruggeleverd.
Heb je zonnepanelen? Start met energie delen
Rosalie en haar partner wonen in Bodegraven en kochten een woning met zonnepanelen. ”Het feit dat de groene energie uit Nederland komt en dat Powerpeers de mogelijkheid heeft om energie te delen sprak ons erg aan”. Wil jij net als Rosalie en haar partner energie delen met andere Powerpeers klanten? Dat kan! Het beste is om allereerst zoveel mogelijk opgewekte stroom zelf te gebruiken. Als je toch meer stroom opwekt dan je verbruikt, deel je dit met anderen. De één heeft zonnepanelen en heeft stroom over. De ander wil juist groene stroom, maar heeft geen geschikt dak. Powerpeers verbindt deze klanten met elkaar. Zo gaan we zo goed mogelijk om met onze opgewekte stroom en zorgen we met elkaar voor een groener Nederland.
Energie delen: hoe werkt dat?
Hoe kan de opgewekte stroom van iemand uit je buurt ervoor zorgen dat bij jou de vaatwasser draait? Wat goed is om te weten, is dat je niet weet van wie jij je stroom ontvangt of met wie jij je stroom deelt. Wat jij opwekt met jouw zonnepanelen is namelijk niet 1-op-1 aan te sluiten op het stopcontact van je buren. Het energienetwerk is te vergelijken met een wegennetwerk. Er lopen veel weggetjes kriskras door elkaar, waarbij ieder huis wel zo’n eigen zogenaamd energieweggetje heeft. De zelf opgewekte energie van de buren loopt niet direct via een weggetje van hun zonnepanelen naar jouw huis, het komt na opwekken terecht in het totale energienetwerk. Alle stroom wordt echter gelabeld, zodat precies is na te gaan welke stroom zelf opgewekt is en door wie. Zo weten we dus zeker dat de stroom die jij ontvangt afkomstig is van een andere Powerpeers klant.
Waar gaat jouw opgewekte stroom heen?
Jouw opgewekte stroom komt weliswaar niet precies uit bij het stopcontact van je buren, maar het is administratief gezien wel van jou. Je kunt het vergelijken met een pinautomaat. Als er geld wordt gestort op jouw rekening, komt het ergens bij de bank terecht. Als jij vervolgens gaat pinnen, ontvang jij niet specifiek de gestorte geldbriefjes die je van je werkgever hebt ontvangen. Maar het is wel jouw geld. Zo werkt het ook met de stroom die jij deelt of ontvangt van anderen.
Stroom delen en meedelen
Krijg korting via een Powerpeers klant
Nog geen klant bij ons, maar ken je iemand die al energie bij ons afneemt? Goed nieuws! Je kunt dan extra korting ontvangen. Door gebruik te maken van de vriendenlink van jouw vriend, krijg je € 75 korting bovenop je welkomstkorting! Iets extra’s verdienen is mooi meegenomen, toch?
Onze energiebronnen
Bij Powerpeers krijg je in de eerste plaats stroom van andere Powerpeers klanten met zonnepanelen. Daarna ontvang je energie van lokale energiebronnen zoals een zonnepark, of van een boer met een windmolen. Wekken de Powerpeers opwekkers en lokale energiebronnen op een bepaald moment niet genoeg stroom op om aan jouw vraag te voldoen? Dan vullen we het aan met groene stroom van andere duurzame bronnen, zoals een windmolenpark op zee. Zo ben jij altijd verzekerd van 100% groene stroom! Bekijk ook ons stroometiket.
Powerpeers opwekkers
Bij ons krijg je stroom van Powerpeers opwekkers. Dit zijn klanten die met hun zonnepanelen energie opwekken, zoals Henk. Al de energie die hij opwekt maar niet gebruikt deelt hij met andere klanten. Wie weet krijg jij straks wel stroom van de zonnepanelen van Henk.
Lokale energiebronnen
Bij Powerpeers hebben we ook grotere lokale energiebronnen, zoals de windmolens van de zusjes Wisse, of de zonnepanelen van Boer Bart. Ook zij delen hun duurzame stroom graag via ons platform. Kies in je energiedashboard van wie jij energie wilt afnemen.
Duurzame aanvulling
Wekken de Powerpeers opwekkers en lokale energiebronnen op een bepaald moment niet genoeg stroom op om aan jouw vraag te voldoen? Dan vullen we het aan met groene stroom van andere duurzame bronnen, zoals een windmolenpark op zee of een waterkrachtcentrale. Zo ben je altijd verzekerd van 100% groene stroom. Bekijk ons stroometiket.