Energie delen

Heb je zonnepanelen? Het beste is dan om je opgewekte stroom zoveel mogelijk zelf te gebruiken. Als je meer stroom opwekt dan je zelf nodig hebt, kun je bij ons je energie delen met andere Powerpeers klanten. Heb je zelf geen zonnepanelen? Dan ontvang je voor een deel van je energiebehoefte de stroom die door anderen is opgewekt. Zo gaan we slim om met de stroom die wordt teruggeleverd.

Energie delen
100% groene stroom
100% groene stroom
Samen energie delen
Samen energie delen
Inzicht in je verbruik
Inzicht in je verbruik

Heb je zonnepanelen? Start met energie delen

Rosalie en haar partner wonen in Bodegraven en kochten een woning met zonnepanelen. ”Het feit dat de groene energie uit Nederland komt en dat Powerpeers de mogelijkheid heeft om energie te delen sprak ons erg aan”. Wil jij net als Rosalie en haar partner energie delen met andere Powerpeers klanten? Dat kan! Het beste is om allereerst zoveel mogelijk opgewekte stroom zelf te gebruiken. Als je toch meer stroom opwekt dan je verbruikt, deel je dit met anderen. De één heeft zonnepanelen en heeft stroom over. De ander wil juist groene stroom, maar heeft geen geschikt dak. Powerpeers verbindt deze klanten met elkaar. Zo gaan we zo goed mogelijk om met onze opgewekte stroom en zorgen we met elkaar voor een groener Nederland.

Heb je zonnepanelen? Start met energie delen
Energie delen: hoe werkt dat?

Energie delen: hoe werkt dat?

Hoe kan de opgewekte stroom van iemand uit je buurt ervoor zorgen dat bij jou de vaatwasser draait? Wat goed is om te weten, is dat je niet weet van wie jij je stroom ontvangt of met wie jij je stroom deelt. Wat jij opwekt met jouw zonnepanelen is namelijk niet 1-op-1 aan te sluiten op het stopcontact van je buren. Het energienetwerk is te vergelijken met een wegennetwerk. Er lopen veel weggetjes kriskras door elkaar, waarbij ieder huis wel zo’n eigen zogenaamd energieweggetje heeft. De zelf opgewekte energie van de buren loopt niet direct via een weggetje van hun zonnepanelen naar jouw huis, het komt na opwekken terecht in het totale energienetwerk. Alle stroom wordt echter gelabeld, zodat precies is na te gaan welke stroom zelf opgewekt is en door wie. Zo weten we dus zeker dat de stroom die jij ontvangt afkomstig is van een andere Powerpeers klant.

Waar gaat jouw opgewekte stroom heen?

Jouw opgewekte stroom komt weliswaar niet precies uit bij het stopcontact van je buren, maar het is administratief gezien wel van jou. Je kunt het vergelijken met een pinautomaat. Als er geld wordt gestort op jouw rekening, komt het ergens bij de bank terecht. Als jij vervolgens gaat pinnen, ontvang jij niet specifiek de gestorte geldbriefjes die je van je werkgever hebt ontvangen. Maar het is wel jouw geld. Zo werkt het ook met de stroom die jij deelt of ontvangt van anderen.

Waar gaat jouw opgewekte stroom heen?

Stroom delen en meedelen

Meedelen in de energie van anderen

Sanne woont in een appartement in een oud schoolgebouw. Haar woning is niet geschikt voor zonnepanelen. In 2019 koos ze voor Powerpeers. Zij maakt gebruik van de overgebleven stroom van andere Powerpeers klanten zodat ze toch mee kan delen in de energie van anderen. De transitie naar groene energie. Ze vindt groene energie belangrijk en heeft daarbij een voorkeur voor lokale groene energie.

Meedelen in de energie van anderen

“Ondanks dat ik zelf geen energie deel met het systeem, mag ik wel meedelen in de energie van anderen. Het voelt daardoor echt als iets wat we samen doen.”

Stroom delen met jouw zonnepanelen

In de toekomst willen Rosalie en haar partner graag nog een aantal zonnepanelen erbij. Om dat vervolgens te kunnen combineren met 2 elektrische auto’s. Dan rijdt het hele gezin elektrisch en maken ze optimaal gebruik van hun opgewekte stroom. 6 jaar geleden werden ze klant bij Powerpeers. Het feit dat de groene energie uit Nederland komt en dat Powerpeers de mogelijkheid heeft om energie te delen sprak hen erg aan.

Stroom delen met jouw zonnepanelen

“Energie delen met andere klanten sprak ons het meest aan en was op het moment van kiezen uniek op de energiemarkt.”

Start met energie delen en meld je aan als bron

Start met energie delen en meld je aan als bron

Wil je jouw energie delen met andere Powerpeers klanten? Dan kun je je via het energiedashboard aanmelden als bron. Dit gaat heel eenvoudig:

    • Ga in je energiedashboard naar ‘Mijn gegevens’

    • Meld je onderaan de pagina aan als bron.

    • Geef je bron een naam, kies een foto en vertel iets over je zonnepanelen, bijvoorbeeld waarom je ze hebt gekozen.

    • Geef een datum door per wanneer je bron beschikbaar is

    • Kies het verwachte aantal kWh levering

Onze energiebronnen

Bij Powerpeers krijg je groene stroom van andere Powerpeers klanten met zonnepanelen. Daarnaast ontvang je energie van lokale energiebronnen zoals een zonnepark, of van een boer met een windmolen. Wekken de Powerpeers opwekkers en lokale energiebronnen op een bepaald moment niet genoeg stroom op om aan jouw vraag te voldoen? Dan vullen we het aan met groene stroom van andere duurzame bronnen, zoals een windmolenpark op zee of een waterkrachtcentrale. Zo ben jij altijd verzekerd van 100% groene stroom! Bekijk ook ons stroometiket.

Powerpeers opwekkers
Powerpeers opwekkers

Bij ons krijg je stroom van Powerpeers opwekkers. Dit zijn klanten die met hun zonnepanelen energie opwekken, zoals Henk. Al de energie die hij opwekt maar niet gebruikt deelt hij met andere klanten. Wie weet krijg jij straks wel stroom van de zonnepanelen van Henk.

Lokale energiebronnen
Lokale energiebronnen

Bij Powerpeers hebben we ook grotere lokale energiebronnen, zoals de windmolens van de zusjes Wisse, of de zonnepanelen van Boer Bart. Ook zij delen hun duurzame stroom graag via ons platform. Kies in je energiedashboard van wie jij energie wilt afnemen.

Duurzame aanvulling
Duurzame aanvulling

Wekken de Powerpeers opwekkers en lokale energiebronnen op een bepaald moment niet genoeg stroom op om aan jouw vraag te voldoen? Dan vullen we het aan met groene stroom van andere duurzame bronnen, zoals een windmolenpark op zee of een waterkrachtcentrale. Zo ben je altijd verzekerd van 100% groene stroom. Bekijk ons stroometiket.