Goed nieuws! We hebben een nieuw energiedashboard Neem een kijkje

Onze energiebronnen

Bij Powerpeers krijg je groene stroom van andere Powerpeers klanten met zonnepanelen. Wekken zij niet genoeg stroom op, dan kies je zelf met welke lokale energiebronnen je dit wilt aanvullen. Bijvoorbeeld van een zonnepark bij jou in de buurt, een windmolen van een boer, je favoriete sportclub, of…wat jij kiest!

Onze energiebronnen
100% groene stroom
100% groene stroom
Samen energie delen
Samen energie delen
Inzicht in je verbruik
Inzicht in je verbruik

Energie van klanten met zonnepanelen

Als klant van Powerpeers ontvang je in de eerste plaats stroom van andere klanten met zonnepanelen, zoals Rosalie. De stroom die Rosalie meer opwekt dan ze zelf nodig heeft, deelt ze graag met anderen. Dus óók als je geen zonnepanelen hebt, kun je gebruikmaken van 100% groene stroom uit zon. Maak hieronder kennis met onze Powerpeers opwekkers.

Energie van klanten met zonnepanelen

Ontmoet de Powerpeers opwekkers

Duurzaam leven met Powerpeer Evelien

Evelien woont samen met haar man en tweejarige dochtertje in Utrecht. Met de zonnepanelen op haar dak, wekt ze energie op voor zichzelf én andere Powerpeers. We spraken haar over groene stroom en duurzaam leven.

Lees het verhaal van Evelien
Duurzaam leven met Powerpeer Evelien

”Het voelt fijn om mijn steentje bij te dragen aan duurzaamheid in Nederland”

Powerpeer Henk investeert in een duurzame toekomst

Henk woont samen met zijn vrouw, 3 kinderen en hond in Zeist. We spraken met hem over zijn zonnepanelen en het maken van duurzame keuzes waar je óók nog eens geld mee bespaart.

Lees het verhaal van Henk
Powerpeer Henk investeert in een duurzame toekomst

”Zonnepanelen zijn een duurzame keuze, maar ook een slimme investering”

Powerpeer Petra is zelfvoorzienend met zonnepanelen

Powerpeer Petra woont in Utrecht met haar vriend, hond, kat en kippen. Vroeger wekte ze zonne-energie op voor haar eigen taartenwinkel, nu deelt ze deze met anderen. We spraken haar over zelfvoorzienend- en duurzaam leven.

Lees het verhaal van Petra
Powerpeer Petra is zelfvoorzienend met zonnepanelen

”Het online dashboard van Powerpeers maakt me bewust van mijn energieverbruik”

Kies je eigen lokale bronnen

Kies je eigen lokale bronnen

Powerpeers is niet zomaar een groene energieleverancier, maar één waarbij jij bepaalt waar jouw energie vandaan komt. Bij ons kies je je duurzame energiebronnen zelf, zoals de zonne-energie van boer Bart of de windenergie van de zusjes Wisse. Eén ding is zeker, je ontvangt altijd 100% groene stroom van lokale energiebronnen uit Nederland. Bekijk hiervoor ons stroometiket. Maak je keuze in je energiedashboard.

Wil je je ook aanmelden als lokale bron? Dat kan! Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen en hoe je je kunt aanmelden.

Maak kennis met onze lokale bronnen

Twee Powerpeers energiebronnen stellen zich graag aan je voor. Waarom hebben zij deze investering gemaakt en hoe willen zij bijdragen aan de energietransitie?

Laat je inspireren
De zusjes Wisse en de windmolens

De zusjes Wisse en de windmolens

De zusjes Rolien en Moniek Wisse groeiden op, op een boerderij in de Flevopolder. In 2002 plaatsen hun ouders 2 grote windmolens. Nu, bijna 20 jaar later, draaien de molens nog steeds en is de vraag naar groene energie alleen maar groter geworden.

Lees verder
Lokale opwekker boer Bart

Lokale opwekker boer Bart

Boer Bart woont met zijn gezin in de Noordoostpolder in Flevoland. Samen met zijn ouders runt hij een akkerbouwbedrijf waar ze pootaardappelen, suikerbieten en graan telen. Met de 526 zonnepanelen op de daken van de schuren, voorziet hij jaarlijks zo’n 40 huishoudens van groene stroom.

Lees verder

Duurzame aanvulling

Wekken de Powerpeers opwekkers en de lokale energiebronnen op een bepaald moment niet voldoende stroom op om aan je energievraag te voldoen? Dan vullen we het aan met groene stroom van andere duurzame bronnen, zoals een windmolenpark op zee of een waterkrachtcentrale. Zo ben je altijd verzekerd van 100% groene stroom. Bekijk hiervoor ons stroometiket.

Duurzame aanvulling

Waar komt onze stroom vandaan?

Bij ons ben je altijd verzekerd van 100% groene stroom van Nederlandse bodem. En daar zijn we trots op! Schijnt de zon even niet, dan halen we onze stroom van windmolens of een waterkrachtcentrale. Er is geen CO2 en kernafval vrijgekomen bij de opwek van deze stroom. In ons stroometiket zie je precies waar onze stroom vandaan komt en welke energiebronnen zijn gebruikt.

57,1% Energie uit wind

57,1%

Energie uit wind

28,8% Energie uit zon

28,8%

Energie uit zon

14,1% Energie uit water

14,1%

Energie uit water

Je opgewekte stroom terugleveren

Je opgewekte stroom terugleveren

Heb jij zonnepanelen op je dak? Het beste is om je opgewekte stroom zoveel mogelijk zelf te gebruiken. Als je meer stroom opwekt dan je zelf verbruikt, dan lever je stroom terug aan het net. Meer weten over terugleveren? Je vindt het terug op onze pagina over terugleveren.