Powerpeers ook in 2021 een 10 van de Consumentenbond

14 december 2021

Powerpeers ook in 2021 een 10 van de Consumentenbond

De Consumentenbond doet samen met WISE en Natuur & Milieu elk jaar onderzoek naar de duurzaamheid van energieleveranciers, dit jaar werden er 41 leveranciers beoordeeld. En goed nieuws! Powerpeers scoort wederom een 10, wij leveren de duurzaamste stroom.

Waarom wordt er onderzoek gedaan?

Uit het onderzoek van de drie maatschappelijke organisaties komt een duurzaamheidsrapport. Dit rapport bestaat uit verschillende onderdelen: investeringen, inkoop en stroomlevering. Uiteraard allemaal vanuit een duurzaamheidsoogpunt bekeken. Elk onderdeel wordt beoordeeld met een cijfer van 1 tot 10. Het eindcijfer bepaalt hoe duurzaam een energieleverancier is. En dat we weer het hoogst haalbare cijfer hebben gehaald voelt goed.

Waarom dit rapport zo belangrijk is  

De organisaties willen met dit rapport de transparantie van de stroommarkt vergroten en stroomleveranciers aanmoedigen (meer) duurzame keuzes te maken. Dit jaar scoren stroomleveranciers hoger dan vorig jaar, het gemiddelde cijfer voor de consumentenmarkt is gestegen van een 6,0 naar een 6,6.

De groenste energieleverancier

De stroom die wij leveren is 100% groen, opgewekt in Nederland en bestaat uit zon, wind en water. In onderstaande grafiek zie je de 15 meest duurzame stroomleveranciers in de ranglijst staan. Powerpeers heeft (net als vorig jaar) een gedeelde 1e plek bemachtigd. Bekijk de volledige ranking in het duurzaamheidsrapport op pagina 10.

* bron: duurzaamheidsrapport Nederlandse stroomleveranciers 2021. 

Jeanette Demmenie (eindverantwoordelijk): ‘We zijn trots dat we voor de 2e keer op rij een 10 hebben gekregen. Bij Powerpeers werken we er hard aan om Nederland steeds een stukje groener te maken. Dat doen we niet alleen voor elektriciteit, maar ook voor gas. Dit cijfer laat zien dat we bij de groenste leveranciers horen.’

Meer weten over dit onderzoek? Lees hier het volledige duurzaamheidsrapport 2021.

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 14-12-2021. Het kan zijn dat inhoud en/of cijfers in de tussentijd zijn veranderd.