7 duurzaam leven tips

27 oktober 2022

7 duurzaam leven tips

Op 9 oktober, dag van de duurzaamheid, vroegen wij onze fans op Facebook en Instagram om tips voor een duurzamer leven. Lees nu op welke 7 mooie en creatieve manieren ook jíj een steentje bijdraagt aan een schonere wereld.

1. Kies voor een andere ketel

Powerpeer Barend vertelde ons dat er per huishouden gemiddeld per jaar 200 M3 gas opgaat aan een waakvlam. Handig dit inzicht in energieverbruik, maar wat zonde! Heb jij nog zo’n oude ketel thuis? Stop deze verspilling dan en kies voor een exemplaar met elektrische ontsteking.

2. Drink gewoon water uit de kraan

Volgens Jan-Willem kun je beter water uit de kraan drinken. En wil je water meenemen? Koop dan een fles die je kan hergebruiken en vul deze zelf bij. De kwaliteit van Nederlands water is dik in orde. En wist je dat water in flesjes soms de halve wereld over reist en dus eigenlijk heel slecht voor het milieu is?

3. Trek een warme trui aan

De handige man van Angelique fixt ledlampen, waterpompen en zonnepanelen in huis. Haar tip: benut (lees: misbruik) dit talent! Maar ook als je geen handige vent (of vrouw) hebt kun je volgens haar bijdragen aan duurzaamheid. Zet als het koud wordt bijvoorbeeld de verwarming niet hoger, maar trek gewoon een warme trui aan. Dat lukt zelfs met 2 linkerhanden.

4. Koop een fleecheponcho

Ook Helen kiest voor haar eigen warmte met een fleeceponcho. Eigenlijk is het wel lekker als het een beetje fris in huis is. Met een poncho blijft je hoofd fris en de uitstoot laag…en het ziet er ook nog eens heel leuk uit!

5. Douche korter of kouder

Pieter maakt het verschil met een korte douche. Bang dat je de tijd vergeet tijdens dit relaxte ritueel? Zet dan gewoon een wekker in de badkamer en daag jezelf uit om steeds sneller klaar te zijn. Nog een extra tip is om kouder te douchen. Vooral in de zomer is dat helemaal geen straf toch?

6. Zet geen grote meubels voor je verwarming

Nog een tip die logisch is, maar je moet er maar net aan denken. En dat deed Lisette. Kies voor optimaal rendement: zet geen grote meubels voor je verwarming. Die houden warmte tegen en dan moet je dus harder stoken om de ruimte warm te krijgen. Slim!

7. Word lid van Powerpeers

Deze tip lijkt misschien een inkoppertje, maar kreeg dankzij de autocorrect van Leo een grappige twist. Hij stuurde ons namelijk per ongeluk ‘Word oud van Powerpeers’. Klopt allebei, dus we zijn het er helemaal mee eens! En ben je al lid van ons? Nodig dan je vrienden en familie uit via de persoonlijke link in jouw online dashboard. Zo ontvang je €75 voor iedereen die overstapt naar Powerpeers. En de overstapper krijgt dit óók. Mooi meegenomen toch?

Heb je zelf nog een duurzame tip die je met ons wilt delen doe dat dan gerust op onze Facebook of Instagram!

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 05-01-2021. Het kan zijn dat inhoud en/of cijfers in de tussentijd zijn veranderd.