Energiedashboard: nieuwe aanpassingen en ontwikkelingen

19 augustus 2024

Energiedashboard: nieuwe aanpassingen en ontwikkelingen

Het nieuwe energiedashboard is nu enkele weken beschikbaar. We zijn er heel blij mee. Maar we blijven ook werken aan verbeteringen en nieuwe functionaliteiten. De feedback die we dagelijks ontvangen nemen we hierin mee. In dit artikel geven we aan wat is aangepast en waar we mee aan de slag gaan.

Waar vind ik mijn energierapport en kostendetails?

Je energieverbruik vergelijken met dat van anderen kan nog steeds. Dit gaat via het energierapport. Uit de klantreacties maakten we op dat niet iedereen de kostendetails van het verbruik en het energierapport kon vinden. Het is er gelukkig nog steeds, maar op een andere plek dan je gewend bent. De kostendetails van je verbruik vind je terug op je verbruikspagina onder de grafieken. Je energierapport vindt je onder je ‘profiel’. En dat geldt ook voor je meterstanden. Dit zie je ook terug in afbeelding 1.

energiedashboard

Afbeelding 1

Naast je energierapport en meterstanden vind je in de huidige versie bijvoorbeeld ook je betalingen, bronnen en termijnbedrag allemaal onder ‘profiel’ terug. We gaan de komende tijd aan de slag met enkele aanpassingen. We denken dat het energiedashboard nog overzichtelijker kan en dat die onderdelen op een meer logische plek moeten komen. Bekijk daarvoor ook de lijst met wat nieuw is en waar we aan werken onderaan in dit artikel.

Je betalingen en jaarafrekeningen

Een verbeterde functionaliteit is het overzicht met je betalingen. Je ziet nu ook wat de betaalstatus is. Zo zie je dus in één oogopslag welke facturen zijn betaald en welke nog niet. Onder ‘betalingen’ vind je ook al je jaarafrekeningen terug. We zijn nog bezig ervoor te zorgen dat al je jaarafrekeningen direct inzichtelijk zijn zodat je niet te lang hoeft te zoeken.

Meer overzicht door widgets altijd te tonen

Met het nieuwe energiedashboard is het mogelijk om zelf te kiezen welke informatie je terugziet op je overzichtspagina. Dit kan via de optie ‘widgets aanpassen’. Door een kleine aanpassingen tonen we vanaf nu standaard de belangrijkste widgets en niet meer alleen de informatie over je termijnbedrag en je contract. Hiermee heb je nét wat sneller inzicht en duidelijkheid over onder andere je stroom en gasverbruik.

Vaste terugleverkosten nu ook te zien in je kostenoverzicht

Heb je zonnepanelen en lever je stroom terug aan het net dan betaal je vaste terugleverkosten. Ben je benieuwd naar je terugleverkosten? Dan zijn deze nu terug te vinden in je kostenoverzicht. Let op! De hoogte van de kosten is afhankelijk van hoeveel je teruglevert. Dit wordt berekend over alle stroom die je teruglevert. Dus niet alleen over het deel dat overblijft na salderen. De definitieve terugleverkosten brengen wij op je jaar- of eindafrekening in rekening, als we weten wat je daadwerkelijk hebt teruggeleverd.

Waar werken we nog meer aan en wat is nieuw?

Een opsomming van nieuwe functionaliteiten en wanneer je dit kunt verwachten:

FunctionaliteitStatus
Meer belangrijke widgets
tonen op je overzichtspagina
Nu beschikbaar
Vaste terugleverkosten
toegevoegd aan in je
kostenoverzicht
Nu beschikbaar
Een verwijzing naar je
energierapport onder je
verbruiksoverzicht
Nu beschikbaar
Uitleg tot wanneer je
verbruik is bijgewerkt
Nu beschikbaar
Een uitleg waarom je niet
altijd een
termijnbedragadvies ziet
Nu beschikbaar
Gasverbruik afronden op
twee decimalen
Augustus/september
Contactgegevens en
veelgestelde vragen
zichtbaar maken
September
De Powerpeers appSeptember
Inloggen met
tweestapsverificatie
September
Een widget om ‘snel naar’
specifieke pagina’s te kunnen
gaan
Nog niet bekend
Linkjes toevoegen aan widgets
om snel naar specifieke
pagina’s te kunnen gaan
Nog niet bekend
Overzicht van je jaarafrekeningenNog niet bekend
Bovenstaande lijst is bijgewerkt op 28 augustus 2024

Laat je mening weten en geef suggesties

Wij vinden de mening van onze klanten heel belangrijk. We proberen veelgehoorde feedback snel op te pakken. In het energiedashboard vragen we daarom via een hele korte vraag om jouw mening. Soms kunnen we snel achterhalen waarom iets misgaat, maar dat lukt niet altijd. Daarom is het handig om je e-mail adres achter te laten bij het geven van feedback. We proberen dan altijd contact met je op te nemen. Je kunt natuurlijk ook een mailtje sturen of ons bellen. En ben je tevreden over je nieuwe energiedashboard? Dan horen we dat ook graag!

Ga naar je energiedashboard