Sluit een vast energiecontract af

Sluit een vast energiecontract af

Tot €200 korting

Kies voor de zekerheid van een vast contract

100% groene stroom
100% groene stroom
Samen energie delen
Samen energie delen
Inzicht in je verbruik
Inzicht in je verbruik

Tijdelijk tot €200 korting

Wil jij de zekerheid van vaste lage tarieven én een groene stap voorwaarts zetten? Sluit dan nu een vast contract af bij Powerpeers. Dan krijg je niet alleen 100% Nederlandse groene stroom opgewekt uit duurzame energiebronnen zoals zon, water en wind. Bekijk ons stroometiket. Ook kies je zelf hoe groen jij je gas wilt hebben. Ga je voor 25% of 100% groen gas of toch voor CO2-gecompenseerd gas? Profiteer nu van €200 korting!

Tijdelijk tot €200 korting

4 redenen om voor Powerpeers te kiezen

100% groene stroom
100% groene stroom

Al onze stroom is opgewekt in Nederland. Bekijk het stroometiket.

Samen stroom delen
Samen stroom delen

Wij verbinden klanten met elkaar. Wat de een opwekt, kan de ander goed gebruiken

Kies je energiebron
Kies je energiebron

Van welke lokale bron wil jij je stroom ontvangen? Kies voor zon, wind of water.

25% en 100% groen gas
25% en 100% groen gas

Hoe groen wil jij je gas hebben? Kies voor 25% of 100% groen gas.

De voordelen van een vast energiecontract

De voordelen van een vast energiecontract

Door een vast contract af te sluiten, kies je voor zekerheid. Je zet jouw energietarieven voor een bepaalde periode vast. Hierdoor merk je niks als de prijzen stijgen. Maar ook niet als de energieprijzen weer dalen. Je weet dus precies waar je aan toe bent. Bij Powerpeers kun je kiezen voor 1 of 3 jaar vast. Profiteer nu tijdelijk van €200 korting en vaste lage tarieven!

Wil je hulp bij het afsluiten van een vast contract?

Onze medewerkers denken graag me je mee. Bij Powerpeers kennen we geen chatbots of keuzemenu’s. Je wordt altijd persoonlijk geholpen. Neem contact op en we helpen je verder.

Stuur een e-mailStuur een e-mail

Snel gestuurd en altijd een persoonlijk antwoord.

service@powerpeers.nl
WhatsappWhatsapp

Stel je vraag eenvoudig via WhatsApp.

Stuur een bericht
BellenBellen

Onze collega’s staan je graag te woord (maandag t/m vrijdag 09:00 – 15:00 uur).

020 22 02 300

Voorwaarden en vaste prijsonderdelen

Bekijk onze voorwaarden voor meer informatie over voorwaarden, contracten en vaste prijsonderdelen.

Vast of variabel: wat is de beste keuze?

Er valt gelukkig weer wat te kiezen op de energiemarkt. Maar wanneer kies je voor een vast of variabel contract? Als je van zekerheid houdt, sluit dan een vast contract af. Je zet jouw tarieven voor een langere periode vast, bijvoorbeeld 1 of 3 jaar. Zo heb je geen last van prijsschommelingen, bijvoorbeeld als de tarieven in de winter ineens hard stijgen. Dalen de tarieven, dan heb je geen voordeel: jouw leveringstarief daalt dan niet. Blijf je liever flexibel en wil je elk moment kunnen profiteren van wisselende tarieven, dan kun je het beste een variabel- of modelcontract afsluiten.

Vast of variabel: wat is de beste keuze?
Welke tarieven zijn vast bij een vast contract?

Welke tarieven zijn vast bij een vast contract?

Met vaste energietarieven bedoelen we dat de leveringstarieven voor een bepaalde periode vaststaan. Dit is 1 van de 3 onderdelen op je energierekening. De andere onderdelen zijn de netbeheerkosten en de overheidsheffingen. Deze kunnen ook stijgen of dalen. Het maakt dan niet uit welk type contract je hebt. Veranderen de netbeheerkosten of overheidsheffingen? Dan veranderen ze dus bij een vast én bij een variabel contract.

Een vast energiecontract opzeggen

Wil je een vast contract tussentijds opzeggen of overstappen naar een andere aanbieder? Dat mag, maar je betaalt dan wel een boete. Dit heet een opzegvergoeding. De hoogte van deze boete hangt af van verschillende dingen. Is je contract ingegaan vóór 1 juni 2023, dan betaal je een vast tarief. Is deze daarna ingegaan, dan hangt het tarief af van het bedrag waarvoor wij de energie voor jouw contract inkochten. En voor welke prijs wij het restant van de voor jouw ingekochte energie weer kunnen verkopen.

Een vast energiecontract opzeggen

Maak kennis met onze opwekkers

Wie zijn de Powerpeers opwekkers? Wat motiveert hen om hun eigen stroom op te wekken? En welke duurzame keuzes maken zij nog meer?

Lees alle klantverhalen
Lokale opwekker boer Bart

Lokale opwekker boer Bart

Boer Bart woont met zijn gezin in de Noordoostpolder in Flevoland. Samen met zijn ouders runt hij een akkerbouwbedrijf waar ze pootaardappelen, suikerbieten en graan telen. Met de 526 zonnepanelen op de daken van de schuren, voorziet hij jaarlijks zo’n 40 huishoudens van groene stroom.

Lees verder
Investeer in een duurzame toekomst

Investeer in een duurzame toekomst

Henk woont samen met zijn vrouw, 3 kinderen en hond in Zeist. We spraken met hem over zijn zonnepanelen en het maken van duurzame keuzes waar je óók nog eens geld mee bespaart.

Lees verder
Zelfvoorzienend met zonnepanelen

Zelfvoorzienend met zonnepanelen

Powerpeer Petra woont in Utrecht met haar vriend, hond, kat en kippen. Vroeger wekte ze zonne-energie op voor haar eigen taartenwinkel, nu deelt ze deze met anderen. We spraken haar over zelfvoorzienend- en duurzaam leven.

Lees verder

Veelgestelde vragen over een vast contract

Als je een contract met een vaste prijs hebt, past Powerpeers de variabele leveringskosten en vaste leveringskosten (vastrecht) niet aan. De belastingen en netbeheerskosten kun je echter niet vastzetten, deze wijzigingen gelden dus voor iedereen.

Ja, het is mogelijk om een vast contract af te sluiten! Je kunt kiezen voor een 1 -jarig of 3 -jarig vast contract. De actuele tarieven vind je op onze tarieven pagina.

Annuleer je je aanvraag binnen je 14 dagen bedenktijd? Geef je annulering dan door via service@powerpeers.nl.

Heb je al een contract bij Powerpeers en is de levering al gestart? Dan kun je je contract opzeggen via jouw energiedashboard. Geef hier aan per welke datum je je contract wil beëindigen. Een contract opzeggen kan niet met terugwerkende kracht, geef je opzegging dus op tijd door. Je contract kan op zijn vroegst één werkdag in de toekomst worden opgezegd.

Zeg je je contract op maar heb je nog een vast contract lopen bij Powerpeers? Dan brengen wij een opzegboete in rekening. De hoogte van de boete hangt af van de resterende looptijd van je contract. We volgen bij het bepalen van de hoogte van de boete de richtlijnen van de ACM. De einddatum van je contract en de hoogte van de boete vind je in je contractvoorwaarden die je hebt ontvangen bij aanmelding.

Let op: heb je na 1 juni 2023 een contract afgesloten? Dan zijn de regels voor het opzeggen van een vast energiecontract veranderd. Wil je je vast contract voor het einde van je contractperiode opzeggen? Dan betaalde je daar eerder een vast bedrag voor. Vanaf 1 juni 2023 betaal je een opzegvergoeding op basis van de energie die al voor je is ingekocht. Hoe hoog dit bedrag is hangt af van verschillende dingen. Lees meer over de opzegvergoeding

Vanaf 1 juni 2023 veranderen de regels voor het opzeggen van een vast energiecontract. Wil je vaste contract voor het einde van je contractperiode opzeggen? Dan betaalde je daareerder een vast bedrag voor. Vanaf 1 juni 2023 betaal je een opzegvergoeding op basis van de energie die al voor je is ingekocht. Hoe hoog dit bedrag is hangt af van verschillende dingen. Op deze pagina lees je hoe het werkt.

Na je aanmelding krijg je 14 dagen bedenktijd. In deze bedenktijd kan je je aanvraag kosteloos annuleren. Indien je geen contract hebt lopen met een einddatum verder in de toekomst, dan zal je contract dus op zijn vroegst 15 dagen na aanmelding starten. Powerpeers regelt de overstap en houdt rekening met de einddatum die je zelf opgeeft. Let op: heb je nog een vast energiecontract bij een andere leverancier? Geef dan zelf de juiste ingangsdatum door die aansluit op je huidige contract. Zo voorkom je een opzegboete bij je huidige leverancier. Powerpeers kan de einddatum van je oude energiecontract niet meer opvragen in een centraal register. De toegang tot het zogenaamde Contract Einde Register (CER) is per 25-1-2020 gestopt voor alle energieleveranciers.