100% groene stroom uit Nederland

Bij Powerpeers delen we samen groene stroom uit zon. Wat de één te veel aan stroom opwekt, kan de ander goed gebruiken. Daarom kun je bij Powerpeers je opgewekte stroom delen met andere klanten. Wat is groene stroom eigenlijk en wat zijn de voordelen?

100% groene stroom uit Nederland
100% groene stroom
100% groene stroom
Samen energie delen
Samen energie delen
Inzicht in je verbruik
Inzicht in je verbruik
Wat is groene stroom?

Wat is groene stroom?

De elektriciteit uit ieder stopcontact is hetzelfde. Het enige verschil tussen grijze en groene stroom is de bron die is gebruikt om de elektriciteit op te wekken. Groene stroom is opgewekt uit duurzame energiebronnen zoals zon, water en wind. Als je kiest voor Powerpeers zorg je dat het aandeel groene stroom op het energienet stijgt. Al onze groene stroom is opgewekt in Nederland. Hierdoor kunnen we de bron herleiden en weten we zeker dat deze stroom ook écht groen is. Bekijk ons stroometiket.

Stroom van andere Powerpeers klanten

Heb jij zonnepanelen en wek je meer stroom op dan je verbruikt?  Het beste is om je opgewekte stroom zoveel mogelijk zelf te gebruiken. Lever je toch stroom terug aan het net? Met Powerpeers verdwijnt die energie niet meer anoniem het energienet in, maar deel je die met andere Powerpeers klanten die juist energie nodig hebben, zoals Sanne. Sanne heeft geen zonnepanelen op haar dak, maar maakt op deze manier toch gebruik van de zonne-energie die is opgewekt.

Stroom van andere Powerpeers klanten

Waar komt onze stroom vandaan?

Bij ons ben je altijd verzekerd van 100% groene stroom van Nederlandse bodem. En daar zijn we trots op! Schijnt de zon even niet, dan halen we onze stroom van windmolens of een waterkrachtcentrale. Er is geen CO2 en kernafval vrijgekomen bij de opwek van deze stroom. In ons stroometiket zie je precies waar onze stroom vandaan komt en welke energiebronnen zijn gebruikt.

57,1% Energie uit wind

57,1%

Energie uit wind

28,8% Energie uit zon

28,8%

Energie uit zon

14,1% Energie uit water

14,1%

Energie uit water

Wat zijn de voordelen van groene stroom?

Als je kiest voor 100% groene stroom van Powerpeers maak je een duurzamere keuze dan wanneer je kiest voor stroom wat is opgewekt waarbij gebruik wordt gemaakt van fossiele brandstoffen. Met zonnepanelen wek je zelf hernieuwbare energie op. Maar wat zijn de voordelen van groene stroom? We zetten ze voor je op een rijtje.

  • Je maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen, zoals aardgas, olie en steenkool.
  • Met zonnepanelen wek je zelf hernieuwbare energie op.
  • Energie van duurzame energiebronnen zoals zon, wind en water is oneindig.
Wat zijn de voordelen van groene stroom?
Hoe krijgen we meer groene stroom?

Hoe krijgen we meer groene stroom?

Hoe zorgen we er samen voor dat het aandeel groene stroom op het net zo groot mogelijk wordt? Dit zijn enkele stappen die je kunt nemen:

  • Kies een groene energieleverancier. Bekijk het stroometiket om te zien waar de stroom precies vandaan komt.
  • Installeer zonnepanelen. Hiermee wek je je eigen groene stroom op en bespaar je geld op de lange termijn.
  • Gebruik minder stroom. Schakel lichten uit wanneer je ze niet nodig hebt en vervang oude apparaten door energiezuinige apparaten.
  • Ga voor groene stroom uit Nederland. Deze energie is écht groen, en niet vergroend met certificaten uit het buitenland.

Maak kennis met onze opwekkers

Wie zijn de Powerpeers opwekkers? Wat motiveert hen om hun eigen stroom op te wekken? En welke duurzame keuzes maken zij nog meer?

Lees alle klantverhalen
Lokale opwekker boer Bart

Lokale opwekker boer Bart

Boer Bart woont met zijn gezin in de Noordoostpolder in Flevoland. Samen met zijn ouders runt hij een akkerbouwbedrijf waar ze pootaardappelen, suikerbieten en graan telen. Met de 526 zonnepanelen op de daken van de schuren, voorziet hij jaarlijks zo’n 40 huishoudens van groene stroom.

Lees verder
Investeer in een duurzame toekomst

Investeer in een duurzame toekomst

Henk woont samen met zijn vrouw, 3 kinderen en hond in Zeist. We spraken met hem over zijn zonnepanelen en het maken van duurzame keuzes waar je óók nog eens geld mee bespaart.

Lees verder
Zelfvoorzienend met zonnepanelen

Zelfvoorzienend met zonnepanelen

Powerpeer Petra woont in Utrecht met haar vriend, hond, kat en kippen. Vroeger wekte ze zonne-energie op voor haar eigen taartenwinkel, nu deelt ze deze met anderen. We spraken haar over zelfvoorzienend- en duurzaam leven.

Lees verder

Veelgestelde vragen over groene stroom

Alle stroom die Powerpeers levert, is 100% groen en in Nederland opgewekt. Powerpeers biedt alleen windenergie, zonne-energie en waterenergie uit Nederland. Op ons stroometiket kan je zien waar onze stroom vandaan komt. Er is geen CO2 en geen kernafval vrijgekomen bij de opwek van de stroom voor Powerpeers klanten.

De stroom die je deelt met Powerpeers klanten heeft geen invloed op jouw eigen verbruik, teruglevering en salderingsregeling.

Alle stroom in Nederland, of deze nu van de zonnepanelen van je buurman afkomstig is of van een windmolen van een boer, gaat via het bestaande landelijke elektriciteitsnet. Wij kunnen dan ook geen fysieke verbinding maken tussen een bron waarmee stroom wordt opgewekt en jou als klant. Wat Powerpeers wel doet, is het administratief rechtstreeks aan elkaar koppelen van opwek en afname.

Bij Powerpeers krijg je automatisch stroom van Powerpeers opwekkers – dat zijn andere Powerpeers klanten met zonnepanelen. Daarnaast kan je zelf maximaal vijf lokale energiebronnen kiezen om deze stroom aan te vullen. Dit zijn bronnen met een grotere capaciteit zoals een waterkrachtcentrale, zonnepark of boeren met een windmolen op hun land.

Duurzame energiebronnen

“Bij Powerpeers krijg je stroom van andere Powerpeers klanten met zonnepanelen. Wekken zij niet genoeg stroom op, dan kies je zelf met welke lokale energiebronnen dit wordt aangevuld. Bijvoorbeeld van een zonnepark bij jou in de buurt, een windmolen van een boer, je favoriete sportclub, of… wat jij kiest! In je persoonlijke energiedashboard kan je energiebronnen kiezen en op elk moment weer wijzigen. Zodra je jouw favoriete lokale energiebronnen hebt gekozen, kan het koppelen beginnen. Jouw vraag om energie wordt vanaf dat moment gekoppeld aan de bron die op dat moment energie opwekt. Tot op de dag nauwkeurig kan je inzien waar jouw stroom exact vandaan komt en wat je verbruik is.

Groene stroom

Als je groene stroom afneemt via ons platform ben je altijd verzekerd van 100% groene stroom uit Nederland. Wekken de Powerpeers opwekkers en de zelfgekozen lokale energiebronnen op een bepaald moment niet voldoende energie op om aan je energievraag te voldoen? Dan vullen we het aan met groene energie van andere duurzame bronnen, zoals bijvoorbeeld een windmolenpark op zee. Daar waait het altijd. Deze aanvulling hoeft je niet zelf te kiezen, maar is een energiegarantie die Powerpeers altijd voor je achter de hand heeft.

Zelf energie delen

Wek je zelf ook energie op? Dan kun dit leveren aan anderen. Dit is het delen van energie. Zodra je klant bent geworden van Powerpeers heb je de mogelijkheid je eigen energiebron toe te voegen aan het platform.