De beste waterbespaartips van onze klanten

20 juli 2023

De beste waterbespaartips van onze klanten

Water besparen is altijd een goed idee. Voor je waterrekening én voor het klimaat! Want door droogtes is er steeds minder drinkwater beschikbaar. In de vorige nieuwsbrief vroegen we daarom om de meest originele waterbespaartips in te sturen. We kregen ontzettend veel tips binnen en delen er vijf.

1. Geef je planten en struiken gerichter water

Plaats enkele pvc buizen dichtbij planten of struiken. Hierdoor kun je gerichter water geven i.p.v. je hele tuin te sproeien. Door gaten te boren in het gedeelte wat zich onder de grond bevindt zal het water zich sneller en beter onder grond verspreiden. Je kunt ook hele leuke plantenbakken met pvc buizen maken. 

Met dank aan Marcel

2. Maai een standje hoger

Heb je veel gras in je tuin en moet je regelmatig maaien? Zet dan de stand van de grasmaaier een standje hoger. Te kort gras zorgt sneller voor uitdroging. Maai je gras daarom af op een hoge stand. Hoog gras zorgt voor meer schaduw en de grasresten kun je laten liggen als beschermlaag. Je hebt minder verdamping waardoor je minder vaak hoeft te sproeien.

Met dank aan Matthias

3. Intense koude douche

Koud douchen is gezonder voor de doorbloeding, je hart, je huid en vitaliteit. Het geeft je een energieboost en bovendien douche je intenser op een lage temperatuur. Hierdoor sta je korter onder de douche en bespaar je dus water

Met dank aan Jos

4. Vang je water op

Warm water nodig? Vang dan eerst het ‘koude’ water op. Denk bijvoorbeeld aan de waterkoker voor je thee. Giet dit in de gieter/emmer waarmee je je planten water geeft. Of gewoon in een pan als je weet dat je gaat koken. 

Met dank aan Jacqueline 

5. Samen douchen

Een simpele maar doeltreffende tip. Douche samen in plaats van alleen. Dit scheelt je een douchebeurt en is ook nog eens veel gezelliger. 

Met dank aan Albert

Delen is winnen!

Door je tip in te sturen, maakte je kans op een wifi watermeter t.w.v. € 49,95. De HomeWizard wifi watermeter geeft je live inzicht in je waterverbruik. Zo weet je precies hoeveel water je gebruikt bij het wassen van je handen, tijdens het douchen of als je een bad neemt. Gefeliciteerd Marcel, Matthias, Jos, Jacqueline en Albert. De winnaars* zijn inmiddels per e-mail geïnformeerd. 

*Sommige tips zijn door meerdere klanten ingestuurd. Bij vaker gegeven tips is er tijdens het kiezen van een winnaar geloot.