Goed nieuws! We hebben een nieuw energiedashboard Neem een kijkje
Hoe ziet de salderingsregeling eruit

23 augustus 2023

Hoe ziet de salderingsregeling eruit

Als je zonne-energie opwekt, maar niet gebruikt, lever je deze terug aan het energienet. En wek je te weinig op? Dan neem je het weer van het energienet af. Met salderen, verreken je je gebruik en afname met elkaar. Wek je meer energie op dan je verbruikt? Daar krijg je geld voor in de vorm van een terugleververgoeding! De hoogte van je teruglevering is afhankelijk van je contract en vind je terug op de onze pagina over terugleveren.

Op dinsdag 13 februari is gestemd op het wetsvoorstel Afbouw Salderingsregeling door de Eerste kamer. Het plan heeft onvoldoende steun van de Eerste Kamer gekregen. Dat betekent dat de salderingsregeling voorlopig niet wordt afgebouwd en er dus nog niets verandert voor als je zonnepanelen hebt. Hieronder zie je hoe de salderingsregeling in fases zou moeten worden afgebouwd. Voorlopig blijft de huidige salderingsregeling nog wel bestaan en is onderstaand schema dus niet aan de orde.

JaarTe salderen
2024100%
202564%
202664%
202755%
202846%
202937%
203028%
20310%

Hoe meer stroom je zelf opwekt, hoe minder je hoeft af te nemen van je energieleverancier. En wat dat betreft ziet de toekomst er zonnig uit: de zon schijnt steeds vaker en intenser in Nederland. Volgens het KNMI is de zonnestraling sinds de jaren 80 elke 10 jaar 3% toegenomen. Tijd om dat zonnetje in huis te halen dus!

Bijdragen aan de energietransitie

Ben jij klaar om je eigen panelen aan te schaffen? Bekijk dan onze handige checklist. Bij Powerpeers kun je de energie die je opwekt weer terugleveren. In je energiedashboard zie je precies hoe jouw zonnepanelen het doen. Maar ook als je geen zonnepanelen hebt, kun je je bij ons aanmelden. Dan krijg je energie van andere Powerpeers met zonnepanelen!

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 13-2-2024. Het kan zijn dat inhoud en/of cijfers in de tussentijd zijn veranderd.