Vanaf nu weer groen gas beschikbaar bij Powerpeers

24 mei 2024

Vanaf nu weer groen gas beschikbaar bij Powerpeers

Vanaf nu is het voor iedereen weer mogelijk om voor 25% of 100% groen gas te kiezen. Vanwege de lage beschikbaarheid van groen gas leverden we eerder alleen standaard CO2-gecompenseerd gas en alleen groen gas aan klanten die al 25% of 100% groen gas afnamen. Vanaf nu is het dus weer voor iedereen beschikbaar.

Wat is groen gas?

Groen gas is een schoner en duurzamer alternatief voor aardgas. Bij het maken van groen gas gaat een heel proces vooraf. Allereerst zetten bacteriën natuurlijke grondstoffen zoals gft-afval, slib en koeienmest om in biogas. Deze grondstoffen worden constant aangevuld en raken daardoor niet op, in tegenstelling tot fossiele brandstoffen als aardgas en steenkool. Het biogas wordt vervolgens gezuiverd, gedroogd en bewerkt: nu heeft het dezelfde kwaliteit als aardgas. Het gas gaat het energienet in en je kookt en verwarmt zoals je gewend bent. Aan je gasfornuis of cv-ketel hoeft dus niets te worden aangepast!

Wil je meer weten over groen gas? Lees dan alle informatie op onze groen gas pagina.

Wat zijn de voordelen van groen gas?

  • Groen gas is gemaakt van natuurlijk afval en is CO2-neutraal in gebruik, je brengt dus géén éxtra CO2 in de atmosfeer.
  • Je maakt met de keuze voor groen gas het Nederlandse gasverbruik én de productie een stukje groener.
  • Je hoeft niets aan te passen in je woning (groen gas stroomt door ons eigen gasnet en is bruikbaar voor iedereen met een gasaansluiting).

Kies zelf hoe groen jij je gas wilt

Bij Powerpeers hebben we 100% en 25% groen gas (aangevuld met 75% CO2-gecompenseerd gas). Je kiest bij ons zelf hoe groen je je gas wilt hebben.

Bekijk het aanbod van groen gas.