Je eigen stroom opwekken: goed idee!

Heb je zonnepanelen? Goed bezig! Door zelf je eigen energie op te wekken, bespaar je niet alleen op je energierekening. Het is ook nog eens goed voor het klimaat. De stroom die je over hebt, deel je met andere Powerpeers klanten. Je ontvangt hiervoor een terugleververgoeding. Zo maken we optimaal gebruik van de opgewekte stroom.

Je eigen stroom opwekken: goed idee!
100% groene stroom
100% groene stroom
Energie delen
Energie delen
Inzicht in je verbruik
Inzicht in je verbruik

Evelien wekt stroom op voor zichzelf én andere Powerpeers klanten

Powerpeer Evelien woont samen met haar man en dochtertje in Utrecht. Alle stroom die ze méér opwekt dan ze nodig heeft verdwijnt niet meer anoniem het energienet in, maar deelt ze met andere Powerpeers klanten. “Vooral in de zomer delen we veel zonne-energie. Grappig hoe je in je online dashboard kunt zien hoeveel stroom anderen dan precies van mij afnemen.”

Evelien wekt stroom op voor zichzelf én andere Powerpeers klanten

De voordelen van zelf energie opwekken

Bespaar op je energierekening
Bespaar op je energierekening

De opgewekte energie kun je tegen hetzelfde tarief wegstrepen met je verbruikte energie. Dit heet salderen.

Deel de energie die je over hebt
Deel de energie die je over hebt

Energie die je over hebt deel je met andere Powerpeers klanten. Hoe werkt energie delen?

Ontvang een teruglever-vergoeding
Ontvang een teruglever-vergoeding

Wek je meer energie op dan je verbruikt? Dan ontvang je een terugleververgoeding.

Klaar om je eigen energie op te wekken?

Is jouw huis geschikt voor zonnepanelen?

Niet elk huis is geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Dit hangt af onder andere van de ligging van je dak, schaduw en de hellingshoek. En stel dat je dak geschikt is, hoeveel zonnepanelen heb je dan nodig? Dit wordt niet alleen bepaald door de grootte van je dak, maar ook door je jaarlijkse stroomverbruik en je toekomstige energiebehoefte. Bereid je voor met onze checklist.

Doe de check
Is jouw huis geschikt voor zonnepanelen?
Meld je panelen aan bij het energienet

Zo, je zonnepanelen zijn geplaatst. En nu? De volgende stap is het aanmelden van je zonnepanelen op het energienet. Dan kan het terugleveren van je stroom beginnen. Aanmelden doe je via www.energieleveren.nl. Powerpeers wordt automatisch op de hoogte gebracht door de netbeheerder. Dit hoef je dus niet zelf te doen. In je energiedashboard onder Verbruik zie je nu hoeveel je teruglevert.

Zonnepanelen aanmelden
Meld je panelen aan bij het energienet
Deel je stroom, word bron!

Wek je meer stroom op dan dat je zelf verbruikt? Meld je dan aan als bron. Je deelt de stroom die je over hebt met andere Powerpeers klanten die stroom nodig hebben. Zo gaan we samen zo goed mogelijk om met onze opgewekte stroom. Aanmelden kan via je energiedashboard.

Meld je aan als bron
Deel je stroom, word bron!

Veelgestelde vragen over energie opwekken

Je kunt jouw opgewekte energie delen met alle klanten van Powerpeers. Als je Powerpeers wilt aanraden aan familie of vrienden die nog niet onderdeel zijn van de Powerpeers community, dan kun je hen uitnodigen door een persoonlijke vriendenlink te sturen. Dit doe je door in te loggen in het energiedashboard.

Een slimme meter kan meerdere malen per uur uitgelezen worden. Zo kan Powerpeers zien op welke momenten jij stroom over hebt en aan andere klanten kan leveren. Dit is het delen van energie. In jouw persoonlijke energiedashboard kan je terugzien hoeveel stroom je hebt gedeeld.

Powerpeers verkoopt zelf geen zonnepanelen. Wel willen we in de toekomst ruimte bieden aan partijen die diensten leveren die interessant kunnen zijn voor onze community.

Je kan jouw bron aanmelden via het energiedashboard onder ‘Mijn bron’.

We bekijken hoeveel de bronnen hebben opgewekt. Dat verdelen we eerst onder iedereen die die bron als eerste keus heeft gekozen. Is er dan energie over? Dan verdelen we verder onder iedereen die de bron als tweede keus heeft, dan als derde enzovoorts. Is er dan nog steeds energie over? Dan gaat deze opwek naar de aanvulling. Die wordt aangesproken als jouw bronnen niet genoeg hebben geleverd voor jouw verbruik. Zo krijg je altijd energie van onze bronnen.