Goed nieuws! We hebben een nieuw energiedashboard Neem een kijkje

Je woning verduurzamen

Wil jij je huis verduurzamen? Dat is niet alleen goed voor je woonplezier, het is ook goed voor je energierekening en dus je portemonnee. Welke energiebesparende maatregelen zijn er? En wat past bij jouw huis? We helpen je graag op weg.

Je woning verduurzamen
100% groene stroom
100% groene stroom
Samen energie delen
Samen energie delen
Inzicht in je verbruik
Inzicht in je verbruik

Hoe kun je je huis duurzaam verwarmen?

In 2050 moet heel Nederland van het gas af zijn. Want hoe minder gas we verbruiken, hoe minder CO2 we uitstoten. En dat is beter voor het klimaat. Hoe ga jij straks gasvrij je huis verwarmen? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zonneboiler, warmtepomp of biomassaketel. Wat kosten deze oplossingen, hoe werken ze en wat scheelt het in je verbruik? Wij zetten er een paar voor je op een rij.

Hoe kun je je huis duurzaam verwarmen?
Isoleren loont!

Isoleren loont!

Maarliefst 75% van je gas gaat naar het verwarmen van je huis. Door je huis goed te isoleren, houd je de warmte veel beter vast. En dat loont, zeker bij vrijstaande huizen of huizen van voor 1975. Ook als je je huis duurzaam wilt verwarmen met een elektrische warmtepomp, is het belangrijk dat je huis goed geïsoleerd is. Je kunt je huis isoleren met vloer-, spouwmuur- of dakisolatie. En geen zorgen, dat hoeft heus niet allemaal in één keer.

Jaren 30-woning verduurzamen

Woon je in een typische jaren 30-woning? Deze woningen hebben veel karakter en authentieke details, maar zijn vaak minder goed geïsoleerd en het energieverbruik ligt hoger. Het is financieel gezien interessant om je woning te verduurzamen. Een combinatie van maatregelen zorgt vaak voor de meeste winst. Onze partner Energy Architects geeft je 4 waardevolle tips voor het verduurzamen van een jaren 30-woning.

 Jaren 30-woning verduurzamen
Zonnepanelen: iets voor jou?

Zonnepanelen: iets voor jou?

Je ziet ze steeds vaker: zonnepanelen. Op dit moment liggen ze al op bijna 3 miljoen woningen in Nederland. Met zonnepanelen wek je je eigen groene, duurzame energie op. Zo voorzie je niet alleen in je eigen stroombehoefte, maar draag je ook bij aan de energietransitie. Het is belangrijk dat je huis geschikt is. En het vergt natuurlijk een investering. Twijfel je of je ze wilt aanschaffen? Wij helpen je met het maken van je keuze.