Veelgestelde vragen

Annuleer je je aanvraag binnen je 14 dagen bedenktijd? Geef je annulering dan door via service@powerpeers.nl.

Heb je al een contract bij Powerpeers en is de levering al gestart? Dan kun je je contract opzeggen via jouw energiedashboard. Geef hier aan per welke datum je je contract wil beëindigen. Een contract opzeggen kan niet met terugwerkende kracht, geef je opzegging dus op tijd door. Je contract kan op zijn vroegst één werkdag in de toekomst worden opgezegd.

Zeg je je contract op maar heb je nog een vast contract lopen bij Powerpeers? Dan brengen wij een opzegboete in rekening. De hoogte van de boete hangt af van de resterende looptijd van je contract. We volgen bij het bepalen van de hoogte van de boete de richtlijnen van de ACM. De einddatum van je contract en de hoogte van de boete vind je in je contractvoorwaarden die je hebt ontvangen bij aanmelding.

Let op: heb je na 1 juni 2023 een contract afgesloten? Dan zijn de regels voor het opzeggen van een vast energiecontract veranderd. Wil je je vast contract voor het einde van je contractperiode opzeggen? Dan betaalde je daar eerder een vast bedrag voor. Vanaf 1 juni 2023 betaal je een opzegvergoeding op basis van de energie die al voor je is ingekocht. Hoe hoog dit bedrag is hangt af van verschillende dingen. Lees meer over de opzegvergoeding

Vanaf 1 juni 2023 veranderen de regels voor het opzeggen van een vast energiecontract. Wil je vaste contract voor het einde van je contractperiode opzeggen? Dan betaalde je daareerder een vast bedrag voor. Vanaf 1 juni 2023 betaal je een opzegvergoeding op basis van de energie die al voor je is ingekocht. Hoe hoog dit bedrag is hangt af van verschillende dingen. Op deze pagina lees je hoe het werkt.

Ja, in de nieuwe regeling wordt er 21% btw berekend over de opzegvergoeding. Soms kun je de btw terugvragen of verrekenen. Vraag de Belastingdienst of dit ook voor jou geldt.

Je betaalt de opzegvergoeding samen met de eindafrekening.

De oude opzegvergoeding voor vaste contracten was een vast bedrag. Dit bedrag werd gebaseerd op de resterende looptijd van het contract.

De ACM (Autoriteit Consument en Markt) heeft in overleg met de energieleveranciers de regels voor de nieuwe opzegvergoeding gemaakt.

De nieuwe opzegvergoeding geldt voor consumenten met een vasteprijscontract die ingaat vanaf 1 juni 2023. Heb je een vast contract afgesloten vóór 1 juni 2023? Dan geldt voor jou de oude opzegvergoeding. Heb je een contract met variabele tarieven? Dan hoef je geen opzegvergoeding te betalen.

Eerder betaalde je een vast bedrag afhankelijk van de looptijd van je contract. Energieleveranciers zoals Powerpeers bleven dan zitten met de ingekochte energie die je beloofd had af te nemen. In de nieuwe situatie betaal je voor het eventuele verlies dat de energieleverancier maakt omdat je eerder dan afgesproken je contract opzegt. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft bepaald op welke manier de opzegvergoeding wordt berekend. Deze is voor alle leveranciers hetzelfde.

Toch liever persoonlijk contact?

Liever persoonlijk contact? Bekijk hieronder wanneer we bereikbaar zijn.
Ben je benieuwd naar je verbruik of hoeveel je hebt teruggeleverd? Log dan in op je energiedashboard

E-mailStuur een e-mail

Snel gestuurd en altijd een persoonlijk antwoord.

service@powerpeers.nl
E-mailWhatsapp

Stel je vraag eenvoudig via WhatsApp.

Stuur een bericht
E-mailBellen

Onze collega's staan je graag te woord (maandag t/m vrijdag 09:00 - 15:00 uur).

020 22 02 300