Goed nieuws! We hebben een nieuw energiedashboard Neem een kijkje

Veelgestelde vragen

Je vindt de hoeveelheid stroom die je teruglevert terug in je energiedashboard.

Wek je zelf stroom op, bijvoorbeeld met zonnepanelen, dan kan je deze stroom direct gebruiken. De stroom die je niet direct gebruikt, lever je terug aan het elektriciteitsnet. Dit heet terugleveren. Je teruglevering vind je ook terug in je verbruiksoverzicht van je energiedashboard. Lever je 1000 kWh of meer terug aan het net? Dan betaal je terugleverkosten.

De door jou teruggeleverde en afgenomen stroom verrekenen wij op jouw jaarafrekening met elkaar. Dit heet salderen.

Blijkt na saldering dat je in een jaar meer stroom hebt teruggeleverd dan je hebt afgenomen van ons, dan ontvang je een terugleververgoeding per kWh.

Op de jaarafrekening staat hoeveel stroom je in dat jaar hebt afgenomen. Dat staat vermeld in kilowattuur. Daarvan wordt de stroom die je hebt (terug)geleverd afgetrokken. Deze aftreksom heet salderen. Hierbij krijg je naast het tarief per kilowattuur dat wij rekenen ook de overheidsheffingen en de btw terug.

Als je op jaarbasis meer stroom hebt teruggeleverd dan je hebt verbruikt, blijft er na het salderen een hoeveelheid elektriciteit over. Powerpeers geeft je hierover een terugleververgoeding. De hoogte van je teruglevering is afhankelijk van je contract en vind je terug op de onze pagina over terugleveren.

Aan het eind van jouw verbruiksjaar wordt de energie die je met je zonnepanelen hebt opgewekt weggestreept tegen de energie die je hebt verbruikt. Powerpeers verrekent de door jou geleverde en afgenomen elektriciteit tegen hetzelfde tarief. Dit heet salderen. Lees hier meer over salderen. Voor de stroom die je nog extra opwekt en aan ons teruglevert ontvang je een terugleververgoeding. Bij Powerpeers wordt er op jaarbasis gesaldeerd en niet per maand.

Nee, op de terugleververgoeding zit geen btw.

Dat is een mogelijkheid. We houden de prijsontwikkeling goed in de gaten. Als er aanleiding toe is, zullen we de terugleververgoeding aanpassen aan de marktprijzen.

Toch liever persoonlijk contact?

Liever persoonlijk contact? Bekijk hieronder wanneer we bereikbaar zijn.
Ben je benieuwd naar je verbruik of hoeveel je hebt teruggeleverd? Log dan in op je energiedashboard

E-mailStuur een e-mail

Snel gestuurd en altijd een persoonlijk antwoord.

service@powerpeers.nl
E-mailWhatsapp

Stel je vraag eenvoudig via WhatsApp.

Stuur een bericht
E-mailBellen

Onze collega's staan je graag te woord (maandag t/m vrijdag 09:00 - 15:00 uur).

020 22 02 300