Veelgestelde vragen

Een tevreden klant vinden wij heel belangrijk. Daarom doen we elke dag ons best om onze klanten zo goed mogelijk te helpen! Maar het kan een keer gebeuren dat je niet blij bent met onze service. Heb je een klacht? Ga dan naar onze klachtenpagina zodat we het samen kunnen oplossen. 

Als je contact hebt met Powerpeers dan leggen we een aantal gegevens van je vast. In ons privacybeleid vind je uitgelegd hoe we met je gegevens omgaan. Dit geldt voor alle klanten van Powerpeers en gebruikers van producten, diensten en de website van Powerpeers. Wij maken gebruik van cookies om jou een betere ervaring te geven op onze website. Meer informatie over de typen cookies die we gebruiken en informatie over waarom en hoe we ze gebruiken, vind je in ons privacybeleid

Als je opwekker wordt vragen we jou om een foto toe te voegen en een naam te kiezen. Jouw postcode gebruiken we om jou als energie bron te laten zien op de kaart. Hiervoor is jouw goedkeuring vereist.

Groen gas is een duurzamer alternatief voor aardgas. Dit gas is gemaakt van verschillende natuurlijke grondstoffen, zoals mest, slib en gft-afval. Bij Powerpeers hebben we 3 soorten gas: 100% groen gas, 25% groen gas (aangevuld met 75% CO2-gecompenseerd gas) en CO2-gecompenseerd gas (dit leveren we standaard). De CO2-uitstoot compenseren we door wereldwijd duurzame projecten te ondersteunen. 

Let op: het aanbod van groen gas in Nederland is op dit moment nog heel klein. Daarom bieden we tijdelijk geen 25% of 100% groen gras aan, tenzij je dit al bij ons afneemt. Vanaf mei bieden we bij Powerpeers weer groen gas aan aan alle klanten.

Duurzame energiebronnen

“Bij Powerpeers krijg je stroom van andere Powerpeers klanten met zonnepanelen. Wekken zij niet genoeg stroom op, dan kies je zelf met welke lokale energiebronnen dit wordt aangevuld. Bijvoorbeeld van een zonnepark bij jou in de buurt, een windmolen van een boer, je favoriete sportclub, of… wat jij kiest! In je persoonlijke energiedashboard kan je energiebronnen kiezen en op elk moment weer wijzigen. Zodra je jouw favoriete lokale energiebronnen hebt gekozen, kan het koppelen beginnen. Jouw vraag om energie wordt vanaf dat moment gekoppeld aan de bron die op dat moment energie opwekt. Tot op de dag nauwkeurig kan je inzien waar jouw stroom exact vandaan komt en wat je verbruik is.

Groene stroom

Als je groene stroom afneemt via ons platform ben je altijd verzekerd van 100% groene stroom uit Nederland. Wekken de Powerpeers opwekkers en de zelfgekozen lokale energiebronnen op een bepaald moment niet voldoende energie op om aan je energievraag te voldoen? Dan vullen we het aan met groene energie van andere duurzame bronnen, zoals bijvoorbeeld een windmolenpark op zee. Daar waait het altijd. Deze aanvulling hoeft je niet zelf te kiezen, maar is een energiegarantie die Powerpeers altijd voor je achter de hand heeft.

Zelf energie delen

Wek je zelf ook energie op? Dan kun dit leveren aan anderen. Dit is het delen van energie. Zodra je klant bent geworden van Powerpeers heb je de mogelijkheid je eigen energiebron toe te voegen aan het platform.

Voordelen:

  • 100% Groene stroom uit Nederland
  • Stroom delen: de ene Powerpeer klant wekt stroom op, de ander ontvangt
  • Je kiest zelf aanvullende lokale energiebronnen en hebt keuze uit wind-, zon- en waterenergie
  • Je hebt dagelijks inzicht in je verbruik en waar jouw stroom exact vandaan komt
  • Samen zetten we een grote, groene stap voorwaarts en werken we aan een persoonlijke, transparante en duurzame energiemarkt in Nederland

Powerpeers is een klein, sociaal gedreven energiebedrijf. Powerpeers wordt gesteund door Vattenfall. We geloven net als hen dat we naar een toekomst moeten zonder het gebruik van fossiele brandstoffen.

Powerpeers is er voor iedereen die mee wil werken aan het persoonlijker, transparanter en duurzamer maken van de energievoorziening in Nederland. Voor mensen die zelf stroom opwekken. Maar ook voor mensen die dat (nog) niet doen of niet kunnen doen. Powerpeers is er voor mensen die zelf de regie willen hebben over hun energie en die net als wij streven naar een situatie waarin iedereen toegang heeft tot energie uit duurzame bronnen.

Powerpeers is een klein, sociaal gedreven energiebedrijf. Wij zijn een tussenpersoon voor mensen en partijen die zelf energie opwekken en mensen die graag weten waar hun stroom vandaan komt. Wij geloven in een groene toekomst – en dat we die samen moeten en kunnen bereiken.

Toch liever persoonlijk contact?

Liever persoonlijk contact? Bekijk hieronder wanneer we bereikbaar zijn.
Ben je benieuwd naar je verbruik of hoeveel je hebt teruggeleverd? Log dan in op je energiedashboard

E-mailStuur een e-mail

Snel gestuurd en altijd een persoonlijk antwoord.

service@powerpeers.nl
E-mailWhatsapp

Stel je vraag eenvoudig via WhatsApp.

Stuur een bericht
E-mailBellen

Onze collega's staan je graag te woord (maandag t/m vrijdag 09:00 - 15:00 uur).

020 22 02 300