Waar komt onze stroom vandaan? Het Powerpeers stroometiket 2023

23 april 2024

Waar komt onze stroom vandaan? Het Powerpeers stroometiket 2023

Ieder jaar informeren wij je over de samenstelling van de elektriciteit die we het afgelopen kalenderjaar hebben geleverd. Dit doen we via het Powerpeers stroometiket. Ook in 2023 was je altijd verzekerd van 100% groene stroom van Nederlandse bodem. En daar zijn we trots op! Lees in dit artikel meer over ons stroometiket.

Wat is een stroometiket?

Iedere energieleverancier is sinds 2021 verplicht jaarlijks een stroometiket te publiceren waarop te zien is wat de samenstelling van de elektriciteit is. Ook moeten we vermelden welke eventuele milieugevolgen er zijn. Met het stroometiket tonen we aan of we echt groene stroom leveren. Ook delen we het stroometiket ieder jaar met de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Zo is er dus ook controle op de stroometiketten van energieleveranciers.

Het Powerpeers stroometiket 2023

Hieronder zie je het stroometiket van 2023 waarbij staat aangegeven welk percentage energie afkomstig is uit welke duurzame energiebron. Wij zijn zeer opgewekt dat alle geleverde stroom 100% groen is en uit Nederland komt.

Bij Powerpeers leveren we altijd 100% groene stroom. Schijnt de zon even niet, dan halen we onze stroom van windmolens of een waterkrachtcentrale. Daarnaast zijn we trots dat er geen CO2 en geen kernafval is vrijgekomen bij de opwek van onze stroom. Op onze groene stroom pagina lees je alles over groene stroom en de herkomst ervan.

Stroometiket 2023

Powerpeers B.V. maakt deel uit van de Vattenfall Groep. Alle geleverde stroom van Powerpeers B.V. komt voor 100% uit Nederlandse groene bronnen. In 2023 komt de geleverde stroom van de totale Vattenfall Groep in Nederland voor 67,1% uit duurzame energiebronnen, voor 32,9% uit fossiele bronnen (aardgas) en voor 0,0% uit nucleaire bronnen. Daarbij is 125 g/kWh CO2 en 0,0 g/kWh radioactief afval geproduceerd. In het stroometiket zijn de Powerpeers opwekkers niet meegenomen, omdat die energie niet wordt ingekocht, maar onder de klanten wordt gedeeld.