Tijdelijk Noodfonds Energie in 2024

20 maart 2024

Tijdelijk Noodfonds Energie in 2024

Energie is voor sommige mensen nog steeds heel duur. Daarom zijn we met andere energiebedrijven en de overheid een tijdelijk Noodfonds gestart. Hiermee helpen we mensen die de energierekeningen niet meer kunnen betalen. In 2023 is er voor het eerst een Noodfonds voor energie opgezet en zijn er meer dan 50.000 gezinnen geholpen met minder betalen voor energie.

Ook in 2024 kon je hier gebruik van maken. Sinds 20 maart 2024 is het Noodfonds gesloten en is het niet meer mogelijk om een nieuwe aanvraag te doen. Op deze pagina lees je meer over het Tijdelijk Noodfonds Energie.

Wat is het Tijdelijk Noodfonds Energie?

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is een hulpmiddel voor mensen met lage- en middeninkomens die hun energierekening door de stijgende prijzen van gas en stroom niet meer kunnen betalen. Deze mensen kunnen zich aanmelden voor financiële hulp. Dit betekent dat het Noodfonds een gedeelte van de energierekening direct aan je energieleverancier betaalt. Het geld wordt dus niet op je rekening gestort en je hoeft niks terug te betalen.

Tijdelijk Noodfonds Energie gesloten sinds 20 maart 2024

In 2024 kon je opnieuw gebruik maken van het Tijdelijk Noodfonds Energie. Sinds 20 maart 2024 is het Noodfonds gesloten en is het niet meer mogelijk om een nieuwe aanvraag te doen. Bekijk meer informatie op de website van het Noodfonds.

Noodfonds: hulp als je inkomen laag is en je energiekosten hoog zijn

Om meer inkomen te krijgen kun je verschillende regelingen en toeslagen aanvragen. Lukt het daarmee nog steeds niet om rond te komen? Dan is er het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds betaalt voor een periode van maximaal 6 maanden een deel van jouw energierekening.

Zo werkt het Noodfonds

Heb je moeite om je energierekeningen te betalen? Vraag dan op tijd om hulp. Volg deze stappen:

  1. Neem contact met ons op

    Verwacht je problemen met het betalen van je energierekening? Neem dan contact met ons op. Samen zoeken we naar een passende oplossing. Bijvoorbeeld een betalingsregeling. Je bereikt ons via service@powerpeers.nl of 020-2202 300 (openingstijden).

  2. Doe de online test van Geldfit

    Met de online test van Geldfit ontdek je – anoniem – in twee minuten hoe je er financieel voor staat. Je krijgt meteen een advies dat past bij jouw persoonlijke situatie. En heb je hulp van het Noodfonds nodig? Dan regel je dat ook via Geldfit. Geldfit is gratis een anoniem. Je kunt bellen en chatten met Geldfit medewerkers die jou helpen meer grip te krijgen op je geldzaken.

  3. Meld je aan voor het Noodfonds

    Helpt uitstel van betaling of een betalingsregeling niet? En blijkt uit de test van Geldfit dat je meer hulp nodig hebt? Misschien heb je dan recht op financiële hulp van het Noodfonds. Je vult hiervoor een korte vragenlijst in. Hiervoor heb je de hoogte van jouw inkomen en je energieverbruik nodig. Daarna wordt bepaald of je aan de voorwaarden voldoet

Het Noodfonds is een tijdelijke oplossing om mensen in de winter te helpen met het betalen van de energierekening. Hulp uit het Noodfonds geldt voor een periode van maximaal 6 maanden.

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 20-3-2024. Het kan zijn dat inhoud en/of cijfers in de tussentijd zijn veranderd.